Διεθνή

Κορονοϊός: Επαναπατρίζονται οι Αμερικανοί που επιβαίνουν στο Diamond Princess

Κορονοϊός: Επαναπατρίζονται οι Αμερικανοί που επιβαίνουν στο Diamond Princess
Κορονοϊός: Στον επαναπατρισμό ορισμένων Αμερικανών πολιτών που επιβαίνουν στο προσβεβλημένο από τον κορονοϊό κρουαζιερόπλοιο Dimond Princess προχωρούν οι ΗΠΑ.

Κορονοϊός: Το κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται εδώ και μέρες σε καραντίνα στα νερά της Ιαπωνίας, λίγο έξω από το Γιοκοχάμα και έχει συγκεντρωμένα τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού εκτός ηπειρωτικής Κίνας. Σε περίπου 380 πολίτες θα προσφερθούν θέσεις σε πτήσεις προς τις Ηνωμένες Πολιτείες για τον επαναπατρισμό κάποιων εκ των Αμερικανών πολιτών που βρίσκονται στα ανοικτά της Ιαπωνίας, όπως ανέφερε η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ.

Όσοι επαναπατριστούν αναμένεται να φθάσουν στις ΗΠΑ αύριο, Κυριακή, όπως αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται τον Χένρι Γουόκ, διευθυντή του τμήματος που αρμόδιο για την προετοιμασία των υγειονομικών αρχών και τις νεοεμφανιζόμενες λοιμώξεις στα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών.

Το ιστορικό του Diamond Princess:

Το Diamond Princess, είναι κρουαζιερόπλοιο που ανήκει στην αμερικανική εταιρεία Carnival Corp, και βρίσκεται σε καραντίνα από την 3η Φεβρουαρίου, όταν έφθασε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας με 3.700 επιβαίνοντες, επιβάτες και πλήρωμα. Οι 218 εξ αυτών έχει εξακριβωθεί πως μολύνθηκαν από τον κορονοϊό. Το πλοίο αποφασίστηκε να τεθεί σε καραντίνα διότι επιβάτης που κατέβηκε στο Χονγκ Κονγκ πριν το σκάφος ξεκινήσει για την Ιαπωνία διαγνώστηκε με τον κορονοιό. Οι άνθρωποι που εξακριβώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις πως μολύνθηκαν αποβιβάζονται από το κρουαζιερόπλοιο και διακομίζονται σε νοσοκομεία.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως η επιδημία ιογενούς πνευμονίας την οποία έχει προκαλέσει ο κορονοϊός στοίχισε τη ζωή σε ακόμα 143 άτομα χθες, Παρασκευή, αυξάνοντας το σύνολο των θανάτων στην ηπειρωτική Κίνα σε 1.523.  Η συντριπτική πλειονότητα των νέων θανάτων καταγράφηκε στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Σε όλη την κινεζική επικράτεια, εντοπίστηκαν 2.641 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, τα 2.42ο επίσης στη Χουμπέι. Το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν έφθασε τους 66.492 ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments