Διεθνή

Γερμανία: Ακροδεξιά οργάνωση σχεδίαζε επιθέσεις σε τζαμιά

Γερμανία: Ακροδεξιά οργάνωση σχεδίαζε επιθέσεις σε τζαμιά
Γερμανία: Η κυβέρνηση της Γερμανίας καταδίκασε τα τρομοκρατικά σχέδια από ακροδεξιά οργάνωση, η οποία είχε βάλει στο μάτι τα τζαμιά της χώρας.

Γερμανία: Σοκ στη Γερμανία, μετά την αποκάλυψη πως ακροδεξιά οργάνωση σχεδίαζε επιθέσεις σε τζαμιά. Τα μέλη της οργάνωσης αυτής συνελήφθησαν στη Γερμανία την Παρασκευή και πληροφορίες θέλουν πως είχαν σκοπό να μιμηθούν την σφαγή του Κράισττσερτς, πριν από έναν χρόνο στη Νέα Ζηλανδία. «Αυτό που ήρθε στο φως είναι τρομακτικό, να βλέπουμε μια οργάνωση να ριζοσπαστικοποιείται κατά τέτοιον τρόπο τόσο γρήγορα», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στη Γερμανία, ο Μπγερν Γκρινεβέλντερ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βερολίνο.

Είναι «σημαντικό να προστατεύονται οι χώροι λατρείας», πρόσθεσε.

«Η αποστολή του κράτους είναι να εξασφαλίζει την ελευθερία της θρησκευτικής λατρείας σ’ αυτή τη χώρα χωρίς κίνδυνο ούτε απειλή, ανεξάρτητα από τη θρησκεία», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης και της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. «Οποιοσδήποτε θέλει να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα εδώ στη Γερμανία σεβόμενος το νομικό πλαίσιο, πρέπει να μπορεί να το κάνει χωρίς απειλή και χωρίς να τίθεται σε κίνδυνο», συμπλήρωσε.

Την Παρασκευή, δώδεκα μέλη μιας μικρής ακροδεξιάς οργάνωσης συνελήφθησαν σε πέντε κρατίδια της Γερμανίας ως ύποπτα ότι προετοίμαζαν επιθέσεις. Μάλιστα, πιστεύεται πως στόχευαν να στοχοποιήσουν μουσουλμανικούς χώρους λατρείας στη διάρκεια της προσευχής, όπως είχε κάνει ο δράστης των επιθέσεων στο Κράισττσερτς, στη Νέα Ζηλανδία, που τον Μάρτιο του 2019 στοίχισαν τη ζωή σε 51 ανθρώπους σε δύο τζαμιά, ενώ ο δράστης κινηματογραφούσε και μετέδιδε ζωντανά τις επιθέσεις του, αποκάλυψαν χθες, Κυριακή, το βράδυ τα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σημειώνεται, πως οι αστυνομικές αρχές βρήκαν, κατά τη διάρκεια των εφόδων σε 13 σημεία, «μαχαίρια», «βαλλίστρες», «χειροβομβίδες», όπως και μια «κυνηγητική καραμπίνα» κι ένα «περίστροφο». Τέσσερις εκ των συλληφθέντων θεωρούνται ύποπτοι για τη σύσταση «ακροδεξιάς οργάνωσης τρομοκρατικού χαρακτήρα», ενώ οι υπόλοιποι 8 βαρύνονται με υποψίες ότι παρείχαν «οικονομική» στήριξη και «βοήθεια για να αποκτήσουν όπλα», σύμφωνα με την εισαγγελία. Μεταξύ των υπόπτων, όλοι τους γερμανικής υπηκοότητας, βρίσκεται ένας αστυνομικός από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με την Bild, στόχος του ήταν να «ξεκινήσει έναν εμφύλιο πόλεμο» στη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments