Διεθνή

Κορονοϊός: Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο Ελλήνων από το Diamond Princess – Εφιάλτης στο κρουαζιερόπλοιο

Κορονοϊός: Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο Ελλήνων από το Diamond Princess – Εφιάλτης στο κρουαζιερόπλοιο
Κορονοϊός: Την ώρα που αυξάνονται οι θάνατοι και τα κρούσματα από τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο, στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess οι επιβάτες ζουν τον δικό τους "Γολγοθά" εγκλωβισμένοι στις καμπίνες τους.

Κορονοϊός: Τουλάχιστον 40 Αμερικανοί έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στο κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess, που βρίσκεται σε καραντίνα στα ανοικτά της Ιαπωνίας, έγινε σήμερα γνωστό από τις αμερικανικές αρχές. «Θα λάβουν ιατρική φροντίδα σε νοσοκομεία στην Ιαπωνία» διευκρίνισε, σε δηλώσεις του, στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS ο Άντονι Φότσι, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Μολυσματικών Ασθενειών, κι ενώ οι ΗΠΑ άρχισαν να απομακρύνουν τους υπηκόους τους που βρίσκονται αποκλεισμένοι στο πλοίο από τις 5 Φεβρουαρίου.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού δύο Ελλήνων από το κρουαζιερόπλοιο:

Ανάμεσα στους επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου βρίσκονται και δύο Έλληνες, όπως ανακοίνωσε στο ΣΚΑΪ και την εκπομπή Καλημέρα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν νοσήσει από τον ιό και περιμένουν την επιχείρηση επαναπατρισμού μέσα στην εβδομάδα για να επιστρέψουν στην Ελλάδα. «Ήδη συντονίζουμε και οργανώνουμε μια επιχείρηση ενδεχομένως για την άλλη εβδομάδα επαναπατρισμού αυτών των δυο Ελλήνων σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και όλους τους συναρμόδιους φορείς», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Στο μεταξύ, και η Ιταλία προτίθεται να απομακρύνει εντός της επόμενης εβδομάδας, τους υπηκόους της. «Πιστεύω ότι αυτή η εβδομάδα θα είναι καθοριστική. Όπως γνωρίζετε, οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή απομακρύνουν τους υπηκόους τους από το πλοίο. Εμείς θα είμαστε οι επόμενοι» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι ντι Μάιο. «Ο επικεφαλής της ιταλικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας θα συγκαλέσει αύριο μια στρογγυλή τράπεζα προκειμένου να αποφασιστεί πώς θα επιστρέψουν οι περίπου 35 Ιταλοί πολίτες που βρίσκονται στο πλοίο» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στο Diamond Princess βρίσκονται περισσότεροι από 3.700 άνθρωποι. Επιβάτες και πλήρωμα.

Εξετάσεις μέχρι σήμερα έγιναν στους 1.120 και εντοπίστηκαν 355 κρούσματα κορονοϊού. Για δύο εβδομάδες οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου κινούνται ελάχιστα στους κοινόχρηστους χώρους και τηρούν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας.  Προτεραιότητα  στην αποβίβαση θα δοθεί σε όσους είναι άνω των 70 και στις 19 Φεβρουαρίου δεν θα έχουν εμφανίσει συμπτώματα του ιού.

Εννέα βρέφη στην Κίνα έχουν μολυνθεί.

Δημοσίευση στο περιοδικό JAMA κατέγραψε όλα τα βρέφη που έχουν καταγραφεί στην Κίνα ως τις αρχές Φεβρουαρίου να έχουν θετική διαγνωστική δοκιμασία για τον νέο κορονοϊό. Συνολικά εννέα βρέφη βρέθηκαν να έχουν μολυνθεί από τον ιό, το μικρότερο σε ηλικία περίπου δύο μηνών. Σε όλες τις περιπτώσεις, στην οικογένεια των βρεφών είχε καταγραφεί τουλάχιστον ένας ασθενής από την λοίμωξη με τον ιό.

Τα περισσότερα βρέφη ζουν στην περιοχή της Ουχάν ή μέλη της οικογένειάς τους είχαν επισκεφθεί πρόσφατα την περιοχή αυτή. Τα τέσσερα από τα εννιά παιδιά εμφάνισαν πυρετό, τα δύο είχαν ήπια συμπτώματα λοίμωξης ανωτέρω αναπνευστικού και τα δύο ήταν ασυμπτωματικά. Κανένα από τα εννέα παιδιά δεν είχε σημαντικές επιπλοκές από τη λοίμωξη από τον κορονοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments