Ελλάδα

Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Μουσουλμανική και τουρκική μειονότητα διαβιοί στην Ελλάδα 

Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Μουσουλμανική και τουρκική μειονότητα διαβιοί στην Ελλάδα 
Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Τη Συνθήκη της Λωζάνης υπενθυμίζει η Αθήνα στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τους ισχυρισμούς του για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Αθήνα σε Τσαβούσογλου: Τη δική της απάντηση στους ισχυρισμούς του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι δεν υπάρχει μουσουλμανική, αλλά μόνο «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη έδωσαν ελληνικές διπλωματικών πηγές. «Στην Ελλάδα διαβιοί μόνο μουσουλμανική μειονότητα» επισημαίνει η Αθήνα, υπενθυμίζοντας τη Συνθήκη της Λωζάνης στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, που επανέλαβε τους πάγιους τουρκικούς ισχυρισμούς.

«Στην Ελλάδα -που είναι όχι μόνο ιστορικό λίκνο της δημοκρατίας αλλά και μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα- διαβιοί με όρους απόλυτης ισονομίας και ισοπολιτείας μια μόνο μειονότητα: η μουσουλμανική. Αρκεί μια απλή ανάγνωση της Λωζάνης για να το αντιληφθεί κανείς» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι διπλωματικές πηγές.

Υπενθυμίζεται, πως το πρωί ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προκάλεσε για ακόμη μια φορά.

Με μια αιχμηρή ανάρτησή του στο Twitter, ο Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην μειονότητα της Θράκης, επισημαίνοντας πως θα παραμείνει τουρκική. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter: «Ο πρόεδρος μιας χώρας που λέγεται πως είναι η κοιτίδα της δημοκρατίας, τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα την αποκάλεσε ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις τόσες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ο,τιδήποτε και να πείτε , η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης ήταν τουρκική εδώ και αιώνες και θα παραμείνει τουρκική».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments