Διεθνή

ΥΠΕΞ για σεισμό: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε Τουρκία και Ιράν

ΥΠΕΞ για σεισμό: Συμπαράσταση και αλληλεγγύη σε Τουρκία και Ιράν
ΥΠΕΞ για σεισμό: Από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής επίσημες ανακοινώσεις, έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα και δεκάδες τραυματίστηκαν.

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στην Τουρκία και το Ιράν που δοκιμάζονται από τον καταστροφικό σεισμό» αναφέρει σε αρνάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. «Οι σκέψεις μας είναι σε όλους τους πληγέντες και στις ομάδες διάσωσης» σημειώνει καταληκτικά το υπουργείο Εξωτερικών.

Από τον σεισμό μεγέθους 5,7 βαθμών που σημειώθηκε στο βορειοδυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής επίσημες ανακοινώσεις, έχασαν τη ζωή τους επτά άτομα και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Οκτώ νεκροί στην Τουρκία και 25 τραυματίες στο Ιράν

Υπενθυμίζεται η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε νωρίς το πρωί στα σύνορα με το Ιράν, όπως ανακοίνωσε το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) και είχε βάθος 5 χιλιομέτρων. Το δημόσιο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο TRT World μετέδωσε πως έγινε αισθητός σε 43 χωριά στην Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ανακοίνωσε πως οχτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, εκ ανάμεσα τους τρία παιδιά, 15 τραυματίστηκαν, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια κτιρίων που έχουν καταρρεύσει, στην πόλη Βαν.

Στο Ιράν υπάρχουν 25 τραυματίες και περιορισμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της ιρανικής Εθνικής Υπηρεσίας Διασώσεων. Σύμφωνα με το κέντρο μελέτης των σεισμών του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης, το επίκεντρο της δόνησης βρισκόταν στην ιρανική επαρχία του Δυτικού Αζερμπαϊτζάν, σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Τουρκία, και το βάθος της ήταν 6 χιλιόμετρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments