Διεθνή

Σέρβος υπουργός Εξωτερικών για κορωνοϊό: Ο Ίβιτσα Ντάτσις στο πλευρό της Κίνας

Σέρβος υπουργός Εξωτερικών για κορωνοϊό: Ο Ίβιτσα Ντάτσις στο πλευρό της Κίνας
Σέρβος υπουργός Εξωτερικών για κορωνοϊό: O Ίβιτσα Ντάτσις συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον ομόλογό του της Κίνας, Βανγκ Γι στον οποίο εξέφρασε την συμπάθεια του σερβικού λαού στον κινέζικο λαό που δοκιμάζεται.

Σέρβος υπουργός Εξωτερικών για κορωνοϊό: O Ίβιτσα Ντάτσις βρίσκεται σήμερα 26 Φεβρουαρίου στην Κίνα σε ένδειξη συμπαράστασης στις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση του κορωνοϊού. Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας ο κ. Ντάτσιτς συναντήθηκε στο Πεκίνο με τον ομόλογό του της Κίνας Βανγκ Γι στον οποίο εξέφρασε την συμπάθεια του σερβικού λαού στον κινέζικο λαό που δοκιμάζεται.

“Αισθάνομαι υπερηφάνεια που είμαι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που επισκέπτεται την Κίνα σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”

Συμπάσχουμε βαθύτατα και παρακολουθούμε με ανησυχία όλα τα νέα για τις  θυσίες του κινεζικού λαού και της ηγεσίας του στον αγώνα ενάντια σε αυτόν τον αόρατο,αλλά ισχυρό εχθρό. Με θαυμασμό παρακολουθούμε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες και τα μέτρα που λαμβάνονται, που είναι πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο, για την αποτροπή της περαιτέρω  εξάπλωσης του ιού, όχι μόνο στην Κίνα αλλά και πέρα από τα σύνορά σας» δήλωσε στον Κινέζο ομόλογο του ο Ίβιτσα Ντάτσιτς, αναφέρεται στο ανακοινωθέν του σερβικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Ντάτσιτς ενημερώθηκε από τον Κινέζο υπουργείο Εξωτερικών ότι «η εξάπλωση αυτής της λοίμωξης μειώνεται αισθητά και σύντομα θα σταματήσει» όπως επίσης και ότι «  υπάρχει μείωση του αριθμού των ασθενών σε εθνικό επίπεδο και  αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που έχουν θεραπευτεί ενώ υπάρχουν όλο και λιγότερα νέα περιστατικά εξάπλωσης του εν λόγω ιού εκτός της επαρχίας Hubei».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments