Ελλάδα

Έβρος νέα: Τουρκική προβοκάτσια για νεκρό στα σύνορα – Διαψεύδει ο Στέλιος Πέτσας

Έβρος νέα: Τουρκική προβοκάτσια για νεκρό στα σύνορα – Διαψεύδει ο Στέλιος Πέτσας
Έβρος νέα: Οι Τούρκοι προσπάθησαν να στήσουν προβοκάτσια με νεκρό πρόσφυγα, αλλά ο Στέλιος Πέτσας ξεκαθάρισε πως πρόκειται για Fake news.

Έβρος νέα: Για άλλη μια ημέρα η κατάσταση στον Έβρο είναι πολεμική. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άνοιξε τα σύνορα επιτρέποντας σε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες να φτάσουν στην πόρτα της Ελλάδας. Η Ελληνική κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα με το κλείσιμο των συνόρων της. Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η χώρα δεν θα δεχτεί καμία παράβαση.

Οι μετανάστες είναι εξαγριωμένοι, ενώ αρκετοί από αυτούς φέρονται να έχουν την υποστήριξη του Τουρκικού στρατού. Νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας οι Τούρκοι πέταξαν δακρυγόνα προς τους Έλληνες αστυνομικούς σε μια προσπάθεια να τους κάνουν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους για να περάσουν οι μετανάστες.

Πριν από λίγη ώρα τα Τουρκικά ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν την είδηση ότι ένας πρόσφυγας έπεσε νεκρός από σφαίρα Έλληνα αστυνομικού. Μάλιστα, δημοσιεύουν και μια φωτογραφία από το πτώμα του. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, “ο μετανάστης πυροβολήθηκε στην πλάτη από Έλληνα στρατιώτη και έπεσε νεκρός”.

Μάλιστα, η Hurriyet επικαλείται πληροφορίες που μετέδωσε ο δημοσιογράφος του κρατικού καναλιού TRT, σύμφωνα με τις οποίες ο νεκρός είναι ο Ahmet Ebu Emed, ο οποίος έφτασε στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τη βοήθεια φίλων του.Λίγη ώρα αργότερα ο Στέλιος Πέτσας με ανάρτηση του στο Twitter διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα. Ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε τονίζοντας ότι πρόκειται για fake news.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments