Ελλάδα

ΟΗΕ μεταναστευτικό: Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα

ΟΗΕ μεταναστευτικό: Μήνυμα στήριξης προς την Ελλάδα
ΟΗΕ μεταναστευτικό: Το δικό του μήνυμα για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας έστειλε ο Ύπατος Αρμοστής του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

ΟΗΕ μεταναστευτικό: Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες κάλεσε σήμερα τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσφέρουν περισσότερους πόρους και υποστήριξη στην Ελλάδα, η οποία αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα μεταναστών και προσφύγων από τη Συρία και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής. «Η Ελλάδα είναι ένα κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έτσι η πρωταρχική πηγή στήριξής της είναι οι ευρωπαϊκοί πόροι», δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη ο Φίλιππο Γκράντι.

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα απ’ αυτό. Είναι πολύ ξεκάθαρο».

Ο Γκράντι κάλεσε επίσης τις χώρες να σταματήσουν «να φιλονικούν» και να εξετάσουν τις αιτίες αυτής της μετακίνησης ανθρώπων. Συνολικά 68 άτομα συνελήφθησαν στον Έβρο τις τελευταίες 24 ώρες με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στη χώρα, ενώ από ελληνικής πλευράς έγιναν 9.877 αποτροπές εισόδου.

Στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας και επιφυλακής, τον Έβρο επισκέφτηκε την Τρίτη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μαζί με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον πρόεδρο δηλαδή του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: 700 εκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό

Τη χορήγηση επιπλέον 700 εκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στις Καστανιές του Έβρου.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χαρακτήρισε παράλληλα, τα ελληνικά σύνορα ως ευρωπαϊκά. «Οι ελληνικές ανησυχίες είναι δικές μας ανησυχίες, τα ελληνικά σύνορα είναι ευρωπαϊκά σύνορα. Δηλώνουμε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη προς την Ελλάδα» δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Συγχρόνως, τόνισε ότι: «Η κατάσταση στα σύνορά μας δεν είναι ένα θέμα που πρέπει να χειριστεί η Ελλάδα μόνη της, είναι ευθύνη της Ευρώπης συνολικά και θα διαχειριστούμε το πρόβλημα με τάξη, με ενότητα, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα». Στη συνέχεια, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητα αποτελεί το να τηρηθεί η τάξη στα ελληνικά σύνορα, ενώ, παράλληλα, προανήγγειλε, ότι: «H Frontex ετοιμάζεται να αναπτύξει μία ομάδα ταχείας παρέμβασης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments