Ελλάδα

Περιμένοντας την απόφαση: Άσυλο ή απέλαση;

Περιμένοντας την απόφαση: Άσυλο ή απέλαση;
Το pagenews.gr μίλησε με τους ανθρώπους που ζουν μέσα στη Μόρια και περιμένουν να βγει μια απόφαση για το μέλλον τους.

Η 17χρονη Νάσρι βρίσκεται στο campτης Μόριας τους τελευταίους μήνες με την μικρότερη αδελφή της Ζετές, την μητέρα της, τον πατέρα της, τους δύο έφηβους υιούς της οικογένειας και έναν ακόμη άνδρα πατέρα ενός μικρού παιδιού. Όλοι τους από το Αφγανιστάν περιμένουν την απόφαση ασύλου ή την στιγμή που θα τους ανακοινωθεί να επιστρέψουν στην χώρα τους.

Όταν φτάσαμε στην καλύβα της οικογένειας, ο πατέρας βρισκόταν μερικές δεκάδες μέτρα παρακάτω περιμένοντας στην γραμμή του φαγητού να παραλάβει το φαγητό για όλους. Η Νάσρι παρά τις αντιξοόητες και τις συνθήκες του camp δεν δείχνει να χάνει το θάρρος της, παραμένει αισιόδοξη και χαμογελαστή και μας ανοίγει να δούμε το εσωτερικό της καλύβας.

Όλοι τους κοιμούνται στο έδαφος, σκεπασμένοι με μερικές κουβέρτες, ενώ έξω από την καλύβα βρίσκονται διάσπαρτα σκουπίδια. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, η μητέρα της Νάσρι χρειάσθηκε να πλύνει το πρόσωπο του μικρότερου παιδιού της οικογένειας με νερό από έναν σκουριασμένο τενεκέ και ένα πλαστικό δοχείο…

Η εικόνα λίγα μέτρα παρακάτω ήταν εξίσου απογοητευτική. Σε απόσταση αναπνοής από μια αυτοσχέδια χωματερή, μια γυναίκα μαγείρευε στη φωτιά ένα πρόχειρο γεύμα, το οποίο ετοίμαζε για τον αδερφό της και ένα παιδί της οικογένειας. Η γυναίκα όταν είδε ότι καταγράφαμε, έσπευσε να κρυφτεί στην καλύβα. Ζητώντας από τον αδερφό της να δούμε το εσωτερικό της καλύβας, αποκαλύφθηκε άλλη μια φορά ο ίδιος μικρόκοσμος στο camp της Μόριας. Ένα μόλις μέτρο από την είσοδο της καλύβας, το τραπέζι είχε στρωθεί στο έδαφος, επάνω σε ένα χαλί. Γύρω από αυτό σε λίγη ώρα θα έτρωγαν και ο χώρος θα ετοιμαζόταν για τον νυχτερινό ύπνο…

Μερικές δεκάδες μέτρα πιό ψηλά προς τον λόφο του camp, ακόμα μια οικογένεια ετοίμαζε το φαγητό σε μια από τις αυτοσχέδιες εστίες μαγειρέματος μέσα στο camp.Σε αυτή την καλύβα ζουν στη Μόρια τους τελευταίους μήνες, ο πατέρας τεσσάρων παιδιών με την σύζυγο του. Έξω από την καλύβα, πάνω από μια φωτιά, σε μια κατσαρόλα έβραζαν μακαρόνια, αυτό θα ήταν για σήμερα το βραδινό της οικογένειας. Μέχρι να ετοιμασθεί το φαγητό δύο από τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας μασούσαν από ένα ξεροκόμματο με φόντο λίγα μέτρα παρακάτω διάσπαρτες σακκούλες σκουπιδιών..

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments