Οικονομία

Κορωνοϊός οικονομικά μέτρα: Αναμένονται ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού

Κορωνοϊός οικονομικά μέτρα: Αναμένονται ανακοινώσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του ιού
Κορωνοϊός οικονομικά μέτρα: Θα περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ και η αναστολή ασφαλιστικών εισφορών.

Κορωνοϊός οικονομία: Την πρώτη δέσμη των οικονομικών μέτρων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού, θα ανακοινώσουν σήμερα Δευτέρα, στις 12:30 το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη δέσμη θα περιλαμβάνεται η αναστολή υποχρέωσης πληρωμής ΦΠΑ, ασφαλιστικών εισφορών κ.λπ., για τη στήριξη των επιχειρήσεων στους τρεις νομούς της χώρας που έχουν πληγεί κυρίως από τον ιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση συλλέγει παράλληλα προτάσεις και αιτήματα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων εν όψει του Eurogroup της 16ης Μαρτίου και των μέτρων που θα αποφασιστούν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αίτημα πολλών κρατών- μελών της ευρωζώνης είναι η εξαίρεση των έκτακτων δαπανών για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κοροναϊό.

Η κυβέρνηση σήμερα θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες των οικονομικών μέτρων στήριξης, τα οποία θα λαμβάνει στο εξής. Η ανακοίνωσή τους θα γίνεται σταδιακά και τμηματικά, εστιάζοντας μόνον σε αυτά που πρόκειται να ενεργοποιηθούν άμεσα, αρχής γενομένης από την παράταση πληρωμής των οφειλών του Μαρτίου προς εφορία και Ταμεία.

Το μέτρο θα αφορά προς το παρόν σε επιχειρήσεις των οποίων διατάχθηκε να κλείσουν στους νομούς Αχαΐας, Ηλείας και Ζακύνθου

Η ίδια διευκόλυνση αλλά και όποια άλλη θα προσφέρεται εφεξής και σε όσους άλλους βρεθούν σε αντίστοιχη θέση με εκείνους που πρώτοι ενισχύθηκαν. Το συνολικό πακέτο μέτρων όμως θα αποκαλυφθεί μετά το Eurogroup της 16ης Μαρτίου, όπου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας θα παρουσιάσει το ελληνικό σχέδιο.

Ο στόχος είναι διπλός: αφενός επιδιώκεται τα ενδεδειγμένα μέτρα και πολιτικές να συμφωνηθούν πανευρωπαϊκά – με εξαίρεση την Ιταλία όπου η κατάσταση τείνει να ξεφύγει και η χώρα που μετρά ήδη απώλειες ζωών, ανακοινώνει διαδοχικά πακέτα οικονομικών μέτρων ύψους δισεκατομμυρίων ευρώ. Και αφετέρου, να διασφαλιστεί πλήρως ότι οι έκτακτες δαπάνες (αλλά και οι απώλειες εσόδων) δεν θα μετράνε στους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments