Διεθνή

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κορωνοϊός επισήμως πανδημία

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ο κορωνοϊός επισήμως πανδημία
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Ως πανδημία χαρακτηρίζει πλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τον κορωνοϊό.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Μετά τους χιλιάδες θανάτους και χώρες ολόκληρες σε καθεστώς καραντίνας ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι πλέον ο κορωνοϊός είναι πανδημία. Στην συνέντευξη Τύπου που είναι σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος του ΠΟΥ είπε ότι πλέον ο κορωνοϊός θεωρείται πανδημία. «Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παρακολουθεί διαρκώς την εξέλιξη του κορωνοϊού και είμαστε πολύ ανήσυχοι από τα αυξανόμενα κρούσματα διασποράς του κορωνοϊού», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΟΥ.

Αυτό αναφέρει ο ΠΟΥ στο Twitter:

Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον διαδραστικό χάρτη του Johns Hopkins Center for Systems Science and Engineering, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλον τον κόσμο ανέρχονται σε 121.564. Τη ζωή τους έχουν χάσει 4.373 άτομα ενώ έχουν ιαθεί 66.239. Η Κίνα έχει τον πρώτο λόγο με 80.969 κρούσματα, ακολουθεί η Ιταλία με 10.149 και το Ιράν με 9.000.

Στην Ελλάδα, δέκα νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το μεσημέρι από το υπουργείο Υγείας. Έτσι πλέον τα κρούσματα στη χώρα φτάνουν τα 99. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, 95 είναι ελληνικής καταγωγής και τέσσερα ξένης υπηκοότητας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου και καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, πρόκειται για 95 Έλληνες και τέσσερις υπηκόους ξένων χωρών. Την ίδια ώρα, κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 66χρονου από την Ηλεία, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και αρκετές ημέρες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών.

Όπως ανακοινώθηκε, μάλιστα, στη ΜΕΘ εισήχθη και ένας ακόμη ασθενής στο ΑΧΕΠΑ. Όλοι οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται. Σε νοσοκομεία της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας και Μυτιλήνης παραμένουν 29 ασθενείς ενώ 68 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους. Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τι είναι η πανδημία:

Η σύνθετη λέξη «πανδημία» (από το «παν» και το «δήμος» χρησιμοποιείται από την επιστημονική κοινότητα για να περιγράψει την ταυτόχρονη εξάπλωση μιας επιδημίας σε μεγάλο αριθμό γεωγραφικών περιοχών, σε πολλές χώρες και διαφορετικές ηπείρους. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δημιουργήσει μια κλίμακα έξι φάσεων, από την πρώτη, όπου μια νόσος εμφανίζεται σε ζώα χωρίς να έχει επηρεάσει ανθρώπους έως την έκτη, η οποία είναι η φάση της πανδημίας. Πρέπει να επισημανθεί, ότι η «πανδημία» σχετίζεται με τη γεωγραφική εξάπλωση μιας ασθένειας και τον αριθμό των ανθρώπων που επηρεάζει και όχι με την ισχύ ή τη θνησιμότητα της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments