Διεθνή

Σερβία κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα – Επτά νέα καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες

Σερβία κορωνοϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα – Επτά νέα καταγράφηκαν μέσα σε λίγες ώρες
Σερβία κορωνοϊός: Ο συνολικός αριθμός των ασθενών ανέρχεται σε 12 άτομα, ενώ αναμένεται σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας για λήψη νέων μέτρων.

Σερβία κορωνοϊός: Εφτά νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Σερβίας από χθές βράδυ μέχρι σήμερα το πρωί, έτσι ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον ιό ανέρχεται σε 12 άτομα. Ειδικότερα, τα πέντε νέα κρούσματα οφείλονται σε μόλυνση από άτομα που ήδη νοσούν ενώ τα δύο είχαν ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία και την Γερμανία. Σήμερα το μεσημέρι πραγματοποιείται σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας με επιτροπή επιδημιολόγων στη διάρκεια της οποίας θα εξεταστεί το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του ιού.

Παράλληλα η κυβέρνηση της Σερβίας αποφάσισε χθες 10 Μαρτίου να απαγορεύσει προσωρινά την είσοδο στη χώρα σε ξένους υπηκόους που προέρχονται από χώρες και περιοχές που πλήττονται από το κορωνοϊό. Ειδικότερα, η απόφαση αυτή αφορά όλους τους αλλοδαπούς οι οποίοι επισκέφτηκαν ή κατάγονται από την Ιταλία, το Ιράν, την Νότια Κορέα, την ανατολική Κίνα και κάποιες περιοχές της Ελβετίας. 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση αυτή λήφθηκε για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωναϊού ύστερα από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Δημόσιας Υγείας. Επίσης η κυβέρνηση απαγόρευσε στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας τα ταξίδια στο εξωτερικό και κυρίως στις χώρες όπου υπάρχει έξαρση του ιού. Στην Σερβία μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τέσσερα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Πρόσκειται για τρεις ασθενείς σερβικής υπηκοότητας και έναν Κινέζο. Όλοι οι ασθενείς είχαν έρθει σε επαφή με άτομα που νόσησαν  στο εξωτερικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments