Πολιτική

Γιώργος Γεραπετρίτης κορωνοϊός: “Θα δαπανήσουμε όσα χρήματα χρειάζονται – Στόχος να σωθεί έστω και μια ζωή”

Γιώργος Γεραπετρίτης κορωνοϊός: “Θα δαπανήσουμε όσα χρήματα χρειάζονται – Στόχος να σωθεί έστω και μια ζωή”
Γιώργος Γεραπετρίτης κορωνοϊός: Ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό τόνισε πως η κυβέρνηση έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, ενώ κατέστησε σαφές πως προτεραιτότητα έχει η διαφύλαξη της υγείας των Ελλήνων πολιτών.

Γιώργος Γεραπετρίτης κορωνοϊός:  “Θεωρούμε ότι το μοντέλο που έχουμε ακολουθήσει έχει αποδώσει τα μέγιστα. Η προτεραιότητα που θέσαμε ήταν να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Προκειμένου να σωθεί έστω και μια ζωή, θα δαπανήσουμε όλα τα χρήματα που είναι αναγκαία” δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, στον Realfm 97,8. Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου πρόσθεσε ότι “θα ήθελα να τονίσω ότι την επιλογή την οποία κάναμε στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι να υπάρχει μια τακτική και πλήρης ενημέρωση σε ότι αφορά τα υγειονομικά δεδομένα.

Σκοπός ήταν να περιοριστεί η παραπληροφόρηση, η οποία κινείται με αστραπιαίες ταχύτητες λόγω διαδικτύου και αφετέρου οι πολίτες να γνωρίζουν και να αντιδρούν θετικά απέναντι στα ερεθίσματα αυτά. Ό,τι έχει ειπωθεί είναι απολύτως ακριβές. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, που για να το πω απλά, είμαστε γενικά ικανοποιημένοι σε ότι αφορά στην εφαρμογή των μέτρων και το πώς αυτά αποτυπώνονται στα δεδομένα. Έχουμε μικρότερο σχετικώς κατά αναλογία αριθμό κρουσμάτων, σημαντικά μικρότερο αριθμό σε ότι αφορά τους συμπολίτες μας που έχουν δυστυχώς χάσει τη ζωή τους και που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και είναι διασωληνωμένοι. Αυτό οφείλεται προφανώς στο ότι λάβαμε έγκαιρα και προοπτικά μέτρα, εντούτοις θα πρέπει να επισημάνω, διότι αυτό δεν είναι λόγος εφησυχασμού, ότι τα όποια μέτρα θέλουν μια περίοδο για να αποτυπωθούν, γύρω στις 15 ημέρες. Άρα κάθε φορά βλέπουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων μετά από το χρονικό αυτό διάστημα. Μας επιτρέπει σήμερα η κατάσταση, νηφάλια και αντικειμενικά να είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι για το status στο οποίο βρισκόμαστε.

Από την άλλη πλευρά δεν πρέπει με κανέναν τρόπο να χαθεί αυτό το χρονικό πλεονέκτημα, το οποίο έχει αποκτηθεί. Αυτό το χρονικό πλεονέκτημα είναι διττό, αφενός μεν να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερη αρνητική επενέργεια όταν θα έλθει η κρίσιμη στιγμή, δηλαδή όταν θα έλθει το pick και από την άλλη πλευρά να έχουμε ένα σχετικό χρόνο για να μπορέσουμε να προετοιμάσουμε καλύτερα το ΕΣΥ. Κάθε ημέρα που περνάει δίνεται μια συγκλονιστική μάχη για να μπορέσουμε με πολύ μικρά βήματα, αλλά σημαντικά, όπως αντιλαμβάνεστε όλη η υφήλιος βρίσκεται σε αναζήτηση των ίδιων αναλωσίμων, να είμαστε καλύτερα τοποθετημένοι απέναντι στα πράγματα. Αυτή τη μάχη εκτιμώ ότι θα την κερδίσουμε με σύνεση, με αποφασιστικότητα αλλά και με πολύ μεγάλη προνοητικότητα και εγκράτεια”.

“Πίσω από τον κ. Τσιόδρα βρίσκεται μια επιτροπή 28 επιστημόνων διεθνούς κύρους, επιδημιολόγων και άλλων ειδικοτήτων που είναι συναφείς, και οι οποίοι ομοθύμως προσφέρουν σημαντική υπηρεσία στην πατρίδα. Η πολιτική που εισηγήθηκαν ήταν πολύ συγκεκριμένη. Δηλαδή, θα έχουμε μια μεγάλη κοινωνική απόσταση, να έχουμε μια κοινωνική απομόνωση, τεστ στις περιπτώσεις μόνο που υπάρχει πραγματική συμπτωματολογία. Το τεστ δεν είναι απλή υπόθεση, καμία χώρα παγκοσμίως δεν μπορεί να κάνει ατελείωτα τεστ, πλην ίσως της Κορέας, η οποία έχει τέτοιου τύπου υποδομές. Τέτοιου τύπου μαζική δειγματοληψία θα σήμαινε κοινωνικό συγχρωτισμό, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα που είναι δευτερεύοντα” σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments