Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη στο μάτι του κυκλώνα

Κορωνοϊός: Η Ευρώπη στο μάτι του κυκλώνα
Κορωνοϊός: Συνεχίζουν να θρηνούν Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία - Αυξάνονται οι νεκροί και στην Ελλάδα - Τουλάχιστον 15.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Κορωνοϊός:  Δεν λέει να κοπάσει η «θύελλα» του κορωνοϊού σε όλον τον κόσμο. Στα 521.086 ανέρχονται αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στον πλανήτη σύμφωνα με το Johns Hopkins University. Oι νεκροί είναι 23.568 ενώ 122.058 έχουν ιαθεί. 

Στους 27 οι νεκροί στην Ελλάδα:

Σύμφωνα με την ενημέρωση του λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου ΥγείαςΣωτήρη Τσίοδρα, 71  νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των πολιτών που έχουν νοσήσει να ανέρχεται πλέον σε 892. Επιπλέον, από το σύνολο  54 παραμένουν διασωληνωμένοι και 134 νοσηλεύονται. Ο κ. Τσιόδρας είπε ακόμη πως παρατηρείται ανοσμία, η έλλειψη δηλαδή της όσφρησης, σε πολλούς ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από κορωνοϊό. 

Ένας 54χρονος άνδρας είναι ο 26ος νεκρός και ο τέταρτος που ανακοινώνεται μέσα σε λίγες μόνο ώρες στη χώρα μας. Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, ο άτυχος άνδρας είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Αττικόν με εγκεφαλικό. Καθώς οι ελπίδες για τη ζωή του μειώνονταν, οι συγγενείς του είχαν ενημερώσει τους γιατρούς για την πρόθεσή τους να δωρίσουν τα όργανά του σε συνανθρώπους μας που θα τα είχαν ανάγκη.

Ο πέμπτος και 27ο θύμα εξέπνευσε την Τετάρτη 18 Μαρτίου στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης άλλα ο θάνατος του «παράπεσε» λόγω γραφειοκρατίας. Δηλαδή αντί να δηλωθεί στο ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ, δηλώθηκε στον ΕΟΔΥ και η αναφορά βρέθηκε τυχαία σήμερα, Πέμπτη, οκτώ ημέρες μετά τον θάνατό του, ενώ δεν έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για τον άτυχο άνδρα.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, ο ρυθμός μετάδοσης της νόσου μέσα σε 14 μέρες ανέβηκε 10 φορές και έφτασε από 3,3% σε 31,6% ανά 100.000 άτομα. «Η επιτυχία θα εξαρτηθεί από τα μέτρα και πόσο θα διαρκέσουν αυτά. Αυτή τη στιγμή η παύση θα ήταν καταστροφική. Όσον αφορά τους υγειονομικούς, θα ελέγχονται. Υπάρχει σκέψη να υπάρξει πρωτόκολλο για την προφύλαξη τους».Ωστόσο ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν παρατηρείται εκθετική αύξηση.

Στη σημερινή καθιερωμένη ενημέρωση για τον φονικό ιό στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς πήρε το λόγο έπειτα από τον Σωτήρη Τσιόδρα για να ενημερώσει πως 5.824 πολίτες βρίσκονται σε καραντίνα στην χώρα μας ως δυνητικοί φορείς κορωνοϊού, ενώ υποστήριξε πως «κανείς δεν είναι ασφαλής, ο καλύτερος τρόπος να σπάσουμε την αλυσίδα είναι να τηρήσουμε τα μέτρα.

Συγκεκριμένα πρόκειται για συμπολίτες μας, επαφές ή συνταξιδιώτες από χώρες του εξωτερικού που έχουν βρεθεί θετικοί κατά τη διενέργεια 1.116 ελέγχων. Ο κ. Χαρδαλιάς προανήγγειλε πως θα είναι σαρωτικοί έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν όσοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, πράγματι μένουν σπίτι τους.

Ιταλία: 8.165 νεκροί – 62.013 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πολιτικής Προστασίας, την Πέμπτη καταγράφηκαν 662 νέοι θάνατοι, ελαφρώς λιγότεροι από τους 683 της Τετάρτης. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών άγγιξε τους 8.165, ενώ αυξήθηκαν και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, στα 4.492 από τα 3.491 χθεσινά. Συνολικά, τα κρούσματα στη γειτονική χώρα έχουν φτάσει στα 62.013.

Μια νότα αισιοδοξίας είναι οι 999 άνθρωποι που θεραπεύτηκαν, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει στους 10.361. Συνολικά, οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί με τον κορωνοϊό στην Ιταλία (ασθενείς, νεκροί και θεραπευμένοι), φτάνουν στους 80.539. Ωστόσο ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας στην Λομβαρδία συνεχίζεται να αυξάνεται κατά 2.500 σήμερα.

Τα κρούσματα σε όλη την Ευρώπη ανέρχονται επισήμως στα 268.191:

Ο θανατηφόρος ιός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 15.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, σύμφωνα με έναν απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο με βάση στοιχεία από επίσημες πηγές. Μέχρι τις 19:00 απόψε (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί 15.500 θάνατοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι στην Ιταλία και την Ισπανία, τις δύο χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο. Ακολουθεί η Γαλλία η 1.331 θανάτους.

Στην Τουρκία οι νεκροί ανέρχονται σε 75:

Σε 75 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν πεθάνει στην Τουρκία έχοντας προσβληθεί από τον νέο κορωνοϊό, καθώς 16 ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, ανακοίνωσε το βράδυ ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού αυξήθηκαν κατά 1.196 φτάνοντας τα 3.629, τόνισε.

Επιπρόσθετα, 7.286 άνθρωποι εξετάσθηκαν από χθες, με τον συνολικό αριθμό αυτών να ανέρχεται σε περίπου 40.000. Οι τουρκικές εταιρείες που θέλουν να εξαγάγουν ιατρικό εξοπλισμό αναπνευστικής υποστήριξης θα χρειάζονται άδεια από τις αρχές βάσει διατάγματος που εκδόθηκε και αποσκοπεί στην ανταπόκριση στην εγχώρια ζήτηση καθώς αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων στην Τουρκία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments