Ελλάδα

Γιάννης Τούντας κορωνοϊός: «Λίγοι ασυνείδητοι μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη κρουσμάτων στην Ελλάδα»

Γιάννης Τούντας κορωνοϊός: «Λίγοι ασυνείδητοι μπορούν να προκαλέσουν έκρηξη κρουσμάτων στην Ελλάδα»
Γιάννης Τούντας κορωνοϊός: Ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ τονίζει παράλληλα πως τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν αποδώσει, γι' αυτό και η χώρα δεν βρίσκεται σε αντίστοιχη κατάσταση με την Ιταλία ή την Ισπανία.

Γιάννης Τούντας κορωνοϊός: Για θετικά στοιχεία από την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, κάνει λόγο ο καθηγητής Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, Γιάννης Τούντας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου για “εύθραυστη ισορροπία” και ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων.

“Τα μέτρα σίγουρα έχουν αποδώσει γι αυτό η Ελλάδα είναι σε καλύτερη θέση από πολλές ευρωπαϊκές χώρες και εκτός Ευρώπης. Η ανάπτυξη του ιού δεν ακολουθεί επιθετική πορεία, η αύξηση είναι αναμενόμενη, είναι σε μικρούς αριθμούς, θα συνεχίσει να αυξάνεται η επιδημία, θα συνεχίσουν να αυξάνονται τα κρούσματα, περιμένουμε την κορύφωση της επιδημίας, είχαμε πει για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου ή το αργότερο τις αρχές του Μαΐου. Οι τελευταίες εξελίξεις επιβεβαιώνουν αυτό το σενάριο και μπορεί να μας κάνουν λίγο αισιόδοξους για το πότε αναμένεται αυτή η κορύφωση” είπε ο καθηγητής.

“Η τάση που παρατηρείται στη χώρα μας είναι εύθραυστη που μπορεί να ανατραπεί από μέρα σε μέρα αρκούν λίγοι ασυνείδητοι συμπολίτες μας για να δημιουργήσουν εστίες εκρηκτικής αύξησης της επιδημίας και νέων κρουσμάτων για να δώσουν άλλη πιο δραματική τροπή τς εξελίξεις.Είναι δεδομένο ότι πρέπει να ακολουθήσουμε με αυστηρότητα και ευλάβεια τις οδηγίες και ακόμη κι όταν φθάσουμε στην κορύφωση και αρχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα , να δώσουμε περιθώριο λίγων ημερών και τότε η κυβέρνηση θα αποφασίσει πότε θα αρχίσει να αποκλιμακώνει τα μέτρα αλλά να ξέρουμε ότι ο κίνδυνος ελλοχεύει και τα μέτρα θα πρέπει να τα τηρούμε για ένα μεγάλο διάστημα” επεσήμανε ο κ. Τούντας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments