Πολιτική

Κεραμέως: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2020 – Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες

Κεραμέως: Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά το Πάσχα 2020 – Τι θα γίνει με τις πανελλήνιες
Κεραμέως: Το πότε θα γίνουν  οι Πανελλαδικές σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία.

Κεραμέως: Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και μετά το Πάσχα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. «Σε κάθε περίπτωση πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι η παράταση στην αναστολή λειτουργίας είναι πάνω στο τραπέζι», τόνισε η υπουργός. Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι η πολιτεία έχει λάβει πολύ σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και απαιτείται να μην υπάρξει καμία χαλάρωση καθώς «τώρα είναι η κρίσιμη περίοδος προκειμένου να πετύχουμε τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα των μέτρων».

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα χαθεί ούτε η σχολική, ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά, και πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι οι  Πανελλαδικές να γίνουν όσο πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία έναρξής τους. Το πότε θα γίνουν  οι Πανελλαδικές σύμφωνα με την κυρία Κεραμέως θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Ενδεχόμενη παράταση του σχολικού έτους καθώς και μείωση της ύλης θα καθοριστεί «όταν ξέρουμε πόσες διδακτικές ώρες έχουν χαθεί». «Κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αποφύγουμε το σενάριο του Σεπτεμβρίου για πάρα πολλούς λόγους», είπε η κ. Κεραμέως, συμπληρώνοντας ότι ο μόνος λόγος για κάτι τέτοιο θα ήταν αν οι ειδικοί έλεγαν ότι δεν επιτρέπουν συγχρωτισμούς σε μια αίθουσα. «Δεν έχουμε τέτοια δεδομένα», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται πως η υφυπουργός κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στο OPENTV Για την ημερομηνία των Πανελληνίων Εξετάσεων, τόνισε ότι αν όλα πάνε κατ’ ευχήν, αυτές θα διεξαχθούν Ιούνιο με Ιούλιο, καθώς οι μαθητές είναι συνηθισμένοι να δίνουν εξετάσεις στις αρχές του καλοκαιριού. Συμπλήρωσε ότι έως και τις 9 Απριλίου μπορούν να γίνονται οι αιτήσεις για τις Πανελλαδικές. Όταν ρωτήθηκε για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η κ. Ζαχαράκη απάντησε: «Πάνω από 130.000 εκπαιδευτικοί και πάνω από 750.000 μαθητές έχουν μπει στην πλατφόρμα». Αυτό δείχνει, όπως τόνισε, τη μεγάλη ζήτηση αλλά και τον όγκο που υπάρχει στην πλατφόρμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments