Οικονομία

Τζεντιλόνι κορωνοϊός: Θα χρειαστεί 1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης

Τζεντιλόνι κορωνοϊός: Θα χρειαστεί 1,5 τρισεκατομμύριο ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης
Τζεντιλόνι κορωνοϊός: "Το Eurogroup έχει κάνει μία πρόταση για βοήθεια αξίας μεγαλύτερης των 500 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση του τομέα της υγείας και της εργασίας", είπε μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Τζεντιλόνι κορωνοϊός: Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Πάολο Τζεντιλόνι εκτίμησε ότι θα χρειαστεί βοήθεια περίπου 1,5 τρισεκατομμυρίου ευρώ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. «Το Eurogroup έχει κάνει μία πρόταση για βοήθεια αξίας μεγαλύτερης των 500 δισεκατομμύρια ευρώ για τη χρηματοδότηση του τομέα της υγείας και της βραχείας εργασίας αλλά και για την παροχή βοήθειας σε μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις. Αυτό μας αφήνει τουλάχιστον ένα τρισεκατομμύριο ευρώ. Αυτό είναι χονδρικά το ποσό που διακυβεύεται τώρα», επεσήμανε.

Ο Τζεντιλόνι εξήγησε ότι το ποσό αυτό μπορεί να βρεθεί από τον επόμενο προϋπολογισμό της.

Παράλληλα πριν από μερικές ημέρες η Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν  έκανε λόγο για ένα νέο σχέδιο “Μάρσαλ”, το οποίο θα μπει σε εφαρμογή προκειμένου οι χώρες που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία να βγουν από το οικονομικό αδιέξοδο, όπως αποκάλυψε με δηλώσεις της η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ωστόσο η ίδια έκανε έκκληση σε δραματικούς τόνους να μείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη και «με αλληλεγγύη και θάρρος» να αντιμετωπίσει το μέλλον που θα είναι «πολύ διαφορετικό» μετά την κρίση του κορωνοϊού, η οποία θα τραβήξει «εις μάκρος», στην ομιλία που εκφώνησε στην έκτακτη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αναφερόμενη στην κρίση και τις επιπτώσεις του κορωνοϊού είπε ότι είναι άνευ προηγουμένου για την οποία δεν έφταιξε κανείς, έπληξε υγιείς επιχειρήσεις, γιατί έπαυσε η δημόσια ζωή και τώρα όλοι έχουν ανάγκη. Ανευ προηγουμένου ήταν και η αντίδραση της ΕΕ η οποία αν και καθυστέρησε να δώσει βοήθεια στην Ιταλία, «έκανε μέσα σε τέσσερις εβδομάδες όσα δεν είχε κάνει σε τέσσερα χρόνια», με παρεμβάσεις που συνολικά ανέρχονται στα τρία τρισεκατομμύρια ευρώ. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments