Ελλάδα

Κλινική Ταξιάρχαι Περιστέρι κορωνοϊός: Δεύτερο νεκρός στην ιδιωτική κλινική

Κλινική Ταξιάρχαι Περιστέρι κορωνοϊός: Δεύτερο νεκρός στην ιδιωτική κλινική
Κλινική Ταξιάρχαι Περιστέρι κορωνοϊός: Πριν λίγη ώρα στον εξωτερικό χώρο της κλινικής αποχώρησε νεκροφόρα έχοντας μέσα δεύτερο θύμα το οποίο πιθανότατα έφυγε από τη ζωή λόγω της πανδημίας.

Κλινική Ταξιάρχαι Περιστέρι κορωνοϊός: Δύο νεκροί υπάρχουν στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν θετικά κρούσματα κορωνοϊού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του OPEN, δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους στην ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι, όπου εντοπίστηκαν θετικοί στον κοωονοϊό ασθενείς. Μάλιστα, ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του στην ιδιωτική κλινική «Κασταλία» στο Ελληνικό.

Ολα ξεκίνησαν στο Περιστέρι το πρωί της Πέμπτης, όταν και σήμανε συναγερμός στον ΕΟΔΥ.

Το πρωί της Τετάρτης, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ επισκέφτηκε την κλινική, ώστε να πάρει τα απαραίτητα δείγματα, για τα τεστ. Τα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή έδειξαν ότι αρκετοί φαίνεται να έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ανάμεσά τους και ασθενείς και προσωπικό.

Ο ασθενής, ο οποίος φαίνεται να είναι θετικός, επισκεπτόταν συχνά την κλινική προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως ήταν εμπύρετος, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί σε θάλαμο του νοσοκομείου.

Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς όπου εντοπίστηκε θετικός και να ενημερωθεί άμεσα η κλινική προκειμένου να αναζητηθούν ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό.

Τουλάχιστον 28 κρούσματα στο Περιστέρι

Για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού σε κλινική στο Περιστέρι έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Από τα 28 κρούσματα, τα 13 αφορούσαν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους. Ακόμη πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η κλινική τέθηκε ήδη σε καραντίνα.

Επιπλέον ο κ. Χαρδαλιάς συμπλήρωσε ότι έχουν ληφθεί 101 δείγματα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου. Επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κατά τη διάρκεια της ημερήσιας ενημέρωσης για τον κορωνοϊό μίλησε και για μια δεύτερη δομή στα νότια προάστια όπου ένας από τους ασθενείς κατέληξε.

«Χθες το βράδυ είχαμε ένα θετικό κρούσμα το οποίο δυστυχώς κατέληξε σήμερα το πρωί σε δομή υγείας με 300 τροφίμους και 170 εργαζόμενους. Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ και τον κ. Τσιόδρα στην δομή και χθες ολοκληρώθηκε η δειγματοληψία σε 130 εργαζόμενους και σήμερα έγινε η δειγματοληψία σε όλους τους τροφίμους. Περιμένουμε τα σχετικά αποτελέσματα και μέχρι στιγμής τα πρώτα αποτελέσματα που αφορούν τους εργαζομένους και τα 92 ήταν αρνητικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να στείλει αυστηρό μήνυμα στους υπεύθυνους της εν λόγω δομής τονίζοντας πως θα ελεγχθούν και σημείωσε πως «εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν».

Εισαγγελική έρευνα

Στην διαταγή για την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης προχώρησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών κ. Βαγγέλης Ιωαννίδης προκειμένου να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της ιδιωτικής κλινικής στο Περιστέρι και Ελληνικό, όπου ασθενείς και υπάλληλοι διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Σκοπός της έρευνας είναι να αναζητηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα. Δικαστικοί κύκλοι δεν αποκλείουν οι υγειονομικοί να ελεγχθούν για κακούργημα, καθώς από τυχόν παραλείψεις τους οι ασθενείς που κάνουν αιμοκάθαρση είναι πολύ πιο ευάλωτοι στον ιό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments