Ελλάδα

Κλινικές Αττική κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα σε Περιστέρι και Γλυφάδα όπου εντοπίστηκαν κρούσματα

Κλινικές Αττική κορωνοϊός: Εισαγγελική έρευνα σε Περιστέρι και Γλυφάδα όπου εντοπίστηκαν κρούσματα
Κλινικές Αττική κορωνοϊός: Εισαγγελέας θα διεξάγει άμεσα έρευνα στις κλινικές όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα του ιού, για τυχόν κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Κλινικές Αττική κορωνοϊός: Στις δύο ιδιωτικές κλινικές στην Αττική, στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού σε ασθενείς και προσωπικό θα διενεργηθεί η εισαγγελική έρευνα για ενδεχόμενη κακουργηματικού βαθμού παραβίαση των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού. Ειδικότερα, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών ανέθεσε σε εισαγγελικό λειτουργό την διενέργεια κατεπείγουσας έρευνας, τόσο για την κλινική στο Περιστέρι, όσο και για δεύτερη κλινική στην Γλυφάδα, με εντολή να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος.

Η εντολή του κ. Ιωαννίδη είναι να ερευνηθεί αν οι υπεύθυνοι των δύο κλινικών παραβίασαν τα μέτρα πρόληψης για την διάδοση του ιού, βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα στον οποίο ορίζεται ότι “όποιος από πρόθεση παραβιάζει τα μέτρα που έχει διατάξει η αρμόδια αρχή τιμωρείται:

  • με φυλάκιση και χρηματική ποινή, αν από την πράξη μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας σε αόριστο αριθμό ανθρώπων
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια αν η παραβίαση είχε ως αποτέλεσμα μεταδοθεί σε άνθρωπο
  • με κάθειρξη έως 10 χρόνια εάν υπάρξει θάνατος ανθρώπου
  • με ισόβια αν προκλήθηκε ο θάνατος μεγάλου αριθμού ανθρώπων”.

Έξαλλος ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς με όσα είδε στην κλινική στο Περιστέρι

Για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορωνοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Από τα 28 κρούσματα, τα 17 αφορούν τροφίμους της κλινικής, ενώ τα 11 εργαζομένους. Την ίδια στιγμή, τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους. Σε αυτό το πλαίσιο, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για τους υπεύθυνους της κλινικής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments