Πολιτική

Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE: Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει το σχέδιο της σταδιακής άρσης των μέτρων

Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE: Ο πρωθυπουργός παρουσιάζει το σχέδιο της σταδιακής άρσης των μέτρων
Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE: Με μήνυμά του προς τον ελληνικό λαό ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσιάζει τον οδικό χάρτη της επιστροφής στην κανονικότητα. Θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση του σχεδίου της κυβέρνησης από τους αρμόδιους υπουργούς.

Διάγγελμα Μητσοτάκη LIVE: Αντίστροφα μετρά η χώρα για να επιστρέψει στην κανονικότητα, όσο αυτό είναι εφικτό, μετά το “χτύπημα” του κορωνοϊού. Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσιάζει μέσω διαγγέλματος τα επόμενα στάδια, ανακοινώνοντας πρώτα πως από το βράδυ της Κυριακής αναμένεται χαλάρωση των μέτρων και άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Επίσης, ο κ .Μητσοτάκης αναμένεται να σημειώσει ότι χάρη στις προσπάθειες του ελληνικού λαού αλλά και του υγειονομικού προσωπικού η χώρα μας βρίσκεται σε μια πολύ καλή θέση ώστε να μπορεί να ξαναπάρει ο κάθε πολίτης τη ζωή του, πίσω στα χέρια του. Όμως δεν θα παραγνωρίσει ότι όλα αυτά θα υπακούν σε μια νέα πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, η επόμενη μέρα θα είναι μια επιστροφή σε μια νέα κανονικότητα και σε καμία περίπτωση στην προ κορωνοϊού εποχή.

Όπως είπε τη Δευτέρα ο Σωτήρης Τσιόδρας, με την έξοδο των πολιτών από τα σπίτια τους, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά και σε όσους χώρους υπάρχει συνωστισμός. «Η εισήγησή μας είναι η χρήση της μάσκας να είναι υποχρεωτική και για τους εργαζόμενους με στενή επαφή με το κοινό (πωλητές, ταμειακοί υπάλληλοι). Η μάσκα στην επόμενη φάση δεν μπορεί να γίνει ένα μέσο που θα μας δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και θα πρέπει να τονιστεί η χρήση της μαζί με την προσεκτική υγιεινή των χεριών και την τήρηση των αποστάσεων και μόνο ως ένα συμπληρωματικό μέτρο που θα αφορά την πιθανότητα μετάδοσης και από ασυμπτωματικούς ή προσυμπτωματικούς ασθενείς», είπε χαρακτηριστικά.

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς. Τον συντονισμό θα κάνει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, Αριστοτελία Πελώνη. Αναμένεται να μιλήσουν ο υφυπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, και ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Επίσης, ενημέρωση από τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά δεν θα υπάρξει σήμερα με τον λοιμωξιολόγο να εκδίδει γραπτή ενημέρωση για τη σημερινή εξέλειξη της επιδημίας. Οι κ. Τσιόδρας και Χαρδαλιάς θα δώσουν και πάλι αύριο στις 18:00 ραντεβού με τους τηλεθεατές, επικουρούμενοι από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία θα ανακοινώσει το σχέδιο για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία.

Δείτε live το διάγγελμα του πρωθυπουργού και την ενημέρωση των υφυπουργών:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments