Διεθνή

Στέλιος Χατζηιωάννου easyjet: Πληρώνει όποιον δώσει πληροφορίες για την ακύρωση των Airbus

Στέλιος Χατζηιωάννου easyjet: Πληρώνει όποιον δώσει πληροφορίες για την ακύρωση των Airbus
Στέλιος Χατζηιωάννου easyjet: Το ποσό των 5 εκατομμυρίων λιρών θα το δώσει από την προσωπική του περιουσία.

Στέλιος Χατζηιωάννου easyjet: Στα άκρα φτάνει η κόντρα του sir Στέλιου Χατζηιωάννου με την Airbus ο οποίος επιθυμεί να ακυρώσει την παραγγελία 107 αεροσκαφών. Μάλιστα όπως αναφέρει ανακοίνωσή του είναι πρόθυμος να πληρώσει 5  εκατομμύρια λίρες σε όποιον του παράσχει πληροφορίες οι οποίες θα τον βοηθήσουν ώστε να ακυρωθεί η παραγγελία.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο δημοσίων σχέσεών του αναφέρεται ότι: “Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου προτίθεται να προσφέρει αμοιβή έως £5.000.000σε μετρητά (πέντε εκατομμύρια λίρες Αγγλίας) από την προσωπική του περιουσία, σε όποιον παράσχει χρήσιμες πληροφορίες που θα επιτρέψουν την ακύρωση της παραγγελίας 107 επιπλέον αεροσκαφών της Airbus από την εταιρεία easyJet με συνολικό κόστος £4.500.000.000 (4,5 δισεκατομμύρια λίρες), που η easyJetαδυνατεί να πληρώσει.

Όποιος διαθέτει σχετικές πληροφορίες μπορεί να στείλει e-mail με πλήρη εμπιστευτικότητα στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] και ο Sir Στέλιος θα αξιολογήσει τις πληροφορίες”.

Η σχετική ανακοίνωση, έρχεται σε συνέχεια καταγγελιών του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου, ήδη από το τέλος Μαρτίου 2020, σχετικά με τη σχεδιαζόμενη αγορά νέων αεροσκαφών της Airbus από την εταιρεία easyJet.Οπως αναφέρει ο κ. Χατζηιωάννου ο οποίος κατέχει το 34% της εταιρείας, η EasyJet διοικείται από συγκεκριμένους διευθυντές τους οποίους αποκαλεί “καθάρματα” οι οποίοι θέλουν να διατηρήσουν την συμφωνία με την Airbus παρά το ότι τα στοιχεία δείχνουν οτι οι οικονομικές υποχρεώσεις θα οδηγήσουν την EasyJet στην χρεοκοπία μέχρι το τέλος του 2020.

Ο κ. Χατζηιωάννου επιτίθεται και στην Airbus την οποία αποκαλεί ως την ειδική στην δωροδοκία αναφερόμενος στην απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας τον Ιανουάριο, το οποίοείχε καταδικάσει την Airbus ότι δωροδοκούσε στελέχη αεροπορικών εταιρειών διεθνώς.

Στο κείμενο της ανακοίνωσής του ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου, τονίζει ότι εκείνος που θα προσφέρει χρήσιμες πληροφορίες με στόχο την ακύρωση του συμβολαίου με την Airbus θα είναι προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος καθώς όπως αναφέρει θα ωφελήσει, τους μετόχους της εταιρεία EasyJet οι οποίοι βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να χάσουν όλα τα χρήματα που έχουν επενδύσει εξαιτίας εκείνων που αγόρασαν υπερβολικά πολλά αεροσκάφη.

Επίσης θα ωφεληθούν οι φορολογούμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας του δανεισμού ύψους 600 εκατομμύριων λιρών μέσω του σχεδιαμσού για τον κορωνοϊό covid-19. ο sir Stelios αναφέρει ότι το ποσό πρέπει να αποπληρωθεί σε περίπου ένα χρόνο μέχρι τον Μάρτιο του 2021 αλλά αν προχωρήσει η συμφωνία η εταιρεία θα έχει πτωχεύσει μέχρι τέλος του χρόνου οπότε ο φορολογούμενος δεν θα δει αυτά τα χρήματα.

Επίσης θα ωφεληθούν οι πελάτες της EasyJet μιας και κρατούνται εγγυήσεις των πελατών με τη μορφή voucher ώστε να πετάξουν κάποια στιγμή στο μέλλον με ανοιχτή ημερομηνία, αλλά τα χρήματα αυτά πηγαίνουν στην Airbus και δεν ακυρωθεί το συμβόλαιο και η εταιρεία πτωχεύσει οι πελάτες θα χάσουν τα χρήματά τους και φυσικά αν ακυρωθεί η συμφωνία θα ωφεληθούν και οι υπάλληλοι της EasyJet αφου υπάρχει η πιθανότητα να διασωθεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι θέσεων εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments