Οικονομία

Γιάννης Στουρνάρας Τράπεζα της Ελλάδος: Πρόταση για ανανέωση της θητείας του

Γιάννης Στουρνάρας Τράπεζα της Ελλάδος: Πρόταση για ανανέωση της θητείας του
Γιάννης Στουρνάρας Τράπεζα της Ελλάδος: Σύμφωνα με τον κυβερνητικός εκπρόσωπο η κυβέρνηση πρότεινε την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα.
Γιάννης Στουρνάρας Τράπεζα της Ελλάδος: Σύμφωνα με τον κυβερνητικός εκπρόσωπο η κυβέρνηση πρότεινε την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα.

Γιάννης Στουρνάρας Τράπεζα της Ελλάδος: Την ανανέωση της θητείας του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος επιθυμεί η κυβέρνηση σύμφωνα με ανακοίνωση του Στέλιου Πέτσα. Ο Γιάννης Στουρνάρας είναι επικεφαλής της ΤτΕ από τον Ιούνιο του 2014. Η ανακοίνωση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα:

«Η Κυβέρνηση, λαμβάνοντας υπόψη την ανεξαρτησία και το Καταστατικό της Τράπεζας της Ελλάδος, προτείνει την ανανέωση της θητείας του νυν Διοικητή της ΤτΕ, κ. Γιάννη Στουρνάρα«. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της Επιτροπής Επιθεώρησης (Audit Committee). Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά είχε σηματοδοτήσει τότε και την ανανέωση της θητείας του στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Γιάννης Στουρνάρας: Σύντομο βιογραφικό

Γεννήθηκε στις 10 Δεκεμβρίου του 1956 στην Αθήνα ενώ κατάγεται από τη Γλύφα Φθιώτιδας (από τη μεριά του πατέρα του) και από τους Λαμπιώτες Ρεθύμνου (από τη μεριά της μητέρας του). Ο πατέρας του, Θανάσης Στουρνάρας, ήταν αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, γραμματέας του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (ΕΑΜ) Φθιώτιδας, και στενός φίλος του Γιάννη Σκουλαρίκη, πρώτου υπουργού Δημόσιας Τάξης του ΠΑΣΟΚ (1981 – 1985).

Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, του οποίου αναγορεύτηκε διδάκτορας Οικονομικής Θεωρίας και Πολιτικής (PhD in Economic Theory and Policy). Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας από το 1986 ως το 1989 (με υπουργό πρώτα τον Κώστα Σημίτη και μετά τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη), ειδικός σύμβουλος στην Τράπεζα της Ελλάδος (1989 – 1994), τακτικό μέλος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (1994 – 2000), αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ, 1994 – 1997), πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας (2000 – 2004). Από το 1989 διδάσκει στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης γενικός επιστημονικός διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών.

Ήταν μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για την είσοδο της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ), ενώ ανήκε στις επιτροπές διαβουλεύσεων με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ). Στις 17 Μαΐου 2012, κατά τον διορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης του Παναγιώτη Πικραμμένου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ανέλαβε το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας μέχρι τη διενέργεια εκλογών στις 17 Ιουνίου 2012. Ο Γιάννης Στουρνάρας, μετά την άρνηση του Βασίλη Ράπανου λόγω προβλημάτων υγείας, επελέγη στις 26 Ιουνίου 2012 ως νέος υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments