Διεθνή

Καναδάς κορωνοϊός: Οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους της χώρας

Καναδάς κορωνοϊός: Οικονομική ενίσχυση στους συνταξιούχους της χώρας
Καναδάς κορωνοϊός: H χώρα ξεπέρασε το φράγμα των 5.000 θανάτων με την καναδική κυβέρνηση να ανακοινώνει πως θα χορηγήσει ποσό έως 500 καναδικά δολάρια στους πληγέντες από την πανδημία συνταξιούχους.

Καναδάς κορωνοϊός: Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, ο Καναδάς ξεπέρασε σήμερα το φράγμα των 5.000 θανάτων εξαιτίας του κορωνοιού και περισσότερο από το 80% αυτών των θανάτων καταγράφονται στους οίκους ευγηρίας της χώρας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Εν μέσω  λοιπόν της πανδημίας, η κυβέρνηση του Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε πως θα χορηγήσει ποσό έως 500 καναδικά δολάρια  (328 ευρώ) στους σχεδόν επτά εκατομμύρια συνταξιούχους Καναδούς, που επλήγησαν ιδιαίτερα από το πέρας της πανδημίας του κορωνοιού στον Καναδά.

«Οι τελευταίες εβδομάδες ήταν ιδιαίτερα δύσκολες για τους ηλικιωμένους μας και τις οικογένειές τους», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης του Τύπου.

«Περνούν πολύ χρόνο μόνοι, χωρισμένοι από την οικογένειά τους, χωρίς τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς και συχνά αναγκάζονται να προμηθεύονται μόνοι προϊόντα που χρειάζονται. Είναι σκληρό τόσο από ηθικής όσο και από οικονομικής άποψης», πρόσθεσε ο Τρίντο. Όλοι οι συνταξιούχοι θα λάβουν μία εφάπαξ έκτακτη αμοιβή 300 δολαρίων, στην οποία θα προστεθούν 200 δολάρια για τους οικονομικά ασθενέστερους. «Σε ολόκληρη τη χώρα, τα κέντρα μακροχρόνιας περίθαλψης και οι οίκοι ευγηρίας επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία, φέροντας στο φως τα κενά ενός συστήματος που πρέπει να ενισχυθεί», παραδέχτηκε ο Τριντο. Στο Κεμπέκ, την πλέον πληγείσα επαρχία από την πανδημία, όπως και στο Οντάριο, αρκετές εκατοντάδες στρατιώτες κλήθηκαν να βοηθήσουν την κατάσταση σε ορισμένα γηροκομεία.

 Υπενθυμίζεται ότι η πανδημία σαρώνει τη Βραζιλία με τον αριθμό των θυμάτων να αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, την ίδια ώρα που οι Βραζιλιάνοι επιρρίπτουν βαριές ευθύνες στη κυβέρνηση Μπολσονάρου.  Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέγραψε άλλους 881 θανάτους ασθενών εξαιτίας της πανδημίας το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής να ανέρχεται σε 12.400 νεκρούς. Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν ακόμη 9.258 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, στοιχείο που σημαίνει ότι το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε σε 177.589. Το πλήθος των κρουσμάτων στη Βραζιλία ξεπέρασε κατά συνέπεια τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη Γερμανία (170.508).

Πάνω από 4 εκατομμύρια τα κρούσματα κορωνοϊού παγκοσμίως – Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments