Οικονομία

Ευρωπαϊκή Επιτροπή αεροπλάνα: Υποχρεωτική η μάσκα – Μεσαίες θέσεις όχι υποχρεωτικά κενές

Ευρωπαϊκή Επιτροπή αεροπλάνα: Υποχρεωτική η μάσκα – Μεσαίες θέσεις όχι υποχρεωτικά κενές
Ευρωπαϊκή Επιτροπή αεροπλάνα: Η χρήση της μάσκας την ώρα της πτήσης και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι μεσαίες θέσεις δεν θα χρειάζεται να διατηρούνται κενές.

Ευρωπαϊκή Επιτροπή αεροπλάνα: Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημερώνει ότι οι αεροπορικές εταιρείες δεν θα χρειάζεται να διατηρούν κενές τις μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα, αλλά η χρήση της μάσκας την ώρα της πτήσης και στους χώρους των αεροδρομίων θα είναι υποχρεωτική, καθώς εκκινούν σταδιακά οι μετακινήσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συγκεκριμένα, η οδηγία για τις αεροπορικές μεταφορές εντάσσεται στο ευρύτερο πακέτο των συστάσεων που ανακοινώνει σήμερα 13 Μαΐου, η Κομισιόν για την σταδιακή άρση των συνοριακών περιορισμών και την προσεκτική επανέναρξη των ταξιδιών για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.

Νέοι κανόνες στη Ryanair

Παράλληλα υπενθυμίζεται ότι η Ryanair επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιεί το 40% των προγραμματισμένων της πτήσεων από την 1η Ιουλίου και θα απαιτεί από τους επιβάτες να φορούν κάλυμμα προσώπου και να ζητούν από το προσωπικό καμπίνας την άδεια να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα, χωρίς όμως να επιβάλει κοινωνική αποστασιοποίηση. Ειδικότερα, η Ryanair αναμένεται να ξεκινήσει να πραγματοποιεί 1.000 πτήσεις την ημέρα την 1η Ιουλίου, από τις 30 ημερησίως που εκτελεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Αυτό θα επιτρέψει να καλύπτεται το 90% του δικτύου που είχε πριν από την κρίση αλλά με λιγότερα δρομολόγια, ανέφερε η εταιρία. Το σχέδιό της αεροπορικής εταιρείας βασίζεται στην προϋπόθεση ότι θα αρθούν από τις κυβερνήσεις οι περιορισμοί για πτήσεις εντός της Ευρώπης και ότι θα τεθούν σε εφαρμογή υγειονομικά μέτρα στα αεροδρόμια.

Η Ryanair που είναι ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους στην Ευρώπη, αναμένεται να ξεκινήσει να πραγματοποιεί 1.000 πτήσεις την ημέρα την 1η Ιουλίου, από τις 30 ημερησίως που εκτελεί αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Αυτό θα επιτρέψει να καλύπτεται το 90% του δικτύου που είχε πριν από την κρίση αλλά με λιγότερα δρομολόγια, όπως ανέφερε η εταιρία. Η ιρλανδική εταιρεία εξήγησε στην ανακοίνωσή της ότι το σχέδιό της βασίζεται στην προϋπόθεση ότι θα αρθούν από τις κυβερνήσεις οι περιορισμοί για πτήσεις εντός της Ευρώπης και ότι θα τεθούν σε εφαρμογή υγειονομικά μέτρα στα αεροδρόμια. Αυτόν τον μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μάικλ Ο’ Λίρι δήλωσε ότι η Ryanair θα αυξήσει το ποσοστό των προγραμματισμένων πτήσεων που πραγματοποιεί από το 40% τον Ιούλιο στο 50% τον Αύγουστο, αλλά ότι τουλάχιστον οι μισές από τις θέσεις πιθανόν να είναι άδειες λόγω «αναιμικής ζήτησης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments