Διεθνή

Διεθνής Ημέρα κατά Ομοφοβίας Αμφιφοβίας Τρανσφοβίας: Μήνυμα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου Ευρώπης

Διεθνής Ημέρα κατά Ομοφοβίας Αμφιφοβίας Τρανσφοβίας: Μήνυμα της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου Ευρώπης
Διεθνής Ημέρα κατά Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας Τρανσφοβίας: «Λέμε ΟΧΙ στην προκατάληψη. Λέμε ΟΧΙ στην ομοφοβία. Λέμε ΝΑΙ στην ισότητα", αναφέρει μεταξύ άλλων η ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Διεθνής Ημέρα κατά Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας Τρανσφοβίας: Το δικό της μήνυμα θέλησε να δώσει η Ελληνική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης για τη Διεθνή Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας με ανάρτηση της στον επίσημο λογαριασμό στο Τwitter. Συγκεκριμένα έγραψε:

«Λέμε ΟΧΙ στην προκατάληψη. Λέμε ΟΧΙ στην ομοφοβία. Λέμε ΝΑΙ στην ισότητα. Λέμε ΝΑΙ στο δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Η Ελλάδα, που σήμερα έχει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Μήνυμα ΠτΔ: «Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση»

Υπενθυμίζεται πως με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε το δικό της μήνυμα με ανάρτησή της στο Facebook. Συγκεκριμένα έγραψε: «Καταδικάζουμε τις διακρίσεις λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας».

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος «Οι διώξεις, οι διακρίσεις, η κοινωνική περιθωριοποίηση κατά των ΛΟΑΤΚΙ συνανθρώπων μας σε πολλές περιοχές του κόσμου είναι μια σκληρή, επίμονη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που μας αφορά όλους, αφού πλήττει στον πυρήνα της την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και συρρικνώνει την έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων». 2876089-scaled

Επίσης, σημειώνει ότι «Ειδικά στις σημερινές συνθήκες αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού, τα άτομα αυτά αντιμετωπίζουν συχνά ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις σε βάρος τους και περιορισμούς στην πρόσβαση των υπηρεσιών υγείας». Καταλήγοντας, η κ. Σακελλαροπούλου τονίζει ότι «Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, στέλνουμε και από την Αθήνα το μήνυμά μας.

Καταδικάζουμε τις διακρίσεις, τη ρητορική μίσους, τη βία σε βάρος προσώπων λόγω ταυτότητας φύλου, γενετήσιου προσανατολισμού ή οποιασδήποτε άλλης αιτίας και υποστηρίζουμε το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη έκφραση, την ασφάλεια, τον αυτοκαθορισμό και την ίση μεταχείριση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments