Πολιτική

Βασίλης Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Ο ΕΟΠΥΥ έχει τη δυνατότητα να καλύψει όσα διαγνωστικά τεστ ζητηθούν

Βασίλης Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Ο ΕΟΠΥΥ έχει τη δυνατότητα να καλύψει όσα διαγνωστικά τεστ ζητηθούν
Βασίλης Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: Ο υφυπουργός Υγείας τόνισε πως η χώρα εμφανίζεται έτοιμη για κάθε ενδεχόμενο αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας προμηθεύοντας όλα τα νοσοκομεία με πληθώρα διαγνωστικών τεστ.

Βασίλης Κοντοζαμάνης κορωνοϊός: «Δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα στη χώρα μας σε ό,τι αφορά τα διαγνωστικά τεστ σε δημόσια εργαστήρια και για κανένα συμπολίτη μας. Το δημόσιο σύστημα έχει τη δυνατότητα να καλύπτει πλήρως τις ανάγκες που προκύπτουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, χωρίς οι ασθενείς να έχουν οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση».

Αυτό διαβεβαίωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού. «Το δημόσιο σύστημα έχει τη δυνατότητα, καλύπτει πλήρως τις ανάγκες για τα διαγνωστικά τεστ και δεν υπήρξε μέχρι σήμερα κανένας ασθενής που να μην μπορεί να κάνει το τεστ σε δημόσιο εργαστήρι» προσέθεσε ο κ. Κοντοζαμάνης σημειώνοντας ότι «οι πολίτες που προσφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια, στη πλειονότητα τους πάνε χωρίς παραπεμπτικό από το δημόσιο».

«Νωρίς εξασφαλίσαμε την επάρκεια αντιδραστήρων και μπορέσαμε και αυξήσαμε την παραγωγικότητα όλου του συστήματος από την αρχή σε όλα τα δημόσια εργαστήρια. Σήμερα μπορούμε να κάνουμε 8.000 τεστ την ημέρα ενώ αξιοποιώντας τις σημαντικές δωρεές που έχουν χορηγηθεί μπορούμε να ξεπεράσουμε τα 11.000 τεστ», επισήμανε επίσης ο υφυπουργός Υγείας.

Μιλώντας στο Mega, o Βασίλης Κοντοζαμάνης τόνισε πως για τα νησιά όπου δεν υπάρχει αεροδρόμιο, θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία με αυτήν που ακολουθείται σήμερα, δηλαδή ανάλογα με τη σοβαρότητα των περιστατικών. Ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι επιστρέφουμε σιγά-σιγά στην κανονικότητα στα νοσοκομεία και στο υγειονομικό σύστημα και είπε πως είχαν δεσμευθεί περισσότερες από 3.000 κλίνες στα νοσοκομεία της χώρας για να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός οι οποίες επιστρέφουν στις κλινικές.

Τέλος, όσον αφορά τα κλιματιστικά στα νοσοκομεία, ο υφυπουργός υπογράμμισε πως «βλέπουμε τις οδηγίες και προσπαθούμε να κάνουμε τις ανάλογες προσαρμογές όπου χρειάζεται για να μην υπάρχει ταλαιπωρία στους ασθενείς, αλλά και να λειτουργούν με ασφάλεια οι κλιματισμοί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments