Αθλητισμός

Μπέατ Τσέντερ: “Κράμα Σουμάχερ και Ραϊκόνεν ο Λεκλέρ”

Μπέατ Τσέντερ: “Κράμα Σουμάχερ και Ραϊκόνεν ο Λεκλέρ”
Μπέατ Τσέντερ: Ο διευθυντής της ομάδας της Alfa Romeo, αποθέωσε τον Σαρλ Λεκλέρ λέγοντας ότι είναι ένα κράμα Σουμάχερ και Ραϊκόνεν.

Τα τελευταία δυο χρόνια η Formula 1 έχει δώσει χώρο για τις νεότερες γενιές. Μπορεί το αστέρι να είναι ο Λιούις Χάμιλτον, ωστόσο υπάρχει μια ταλαντούχα φουρνιά που αποτελείται από τους Λεκλέρ, Νόρις, Φερστάπεν, Άλμπον και τον Τζόρτζ Ράσελ. Όλοι τους οδηγούν σε κορυφαίες και ιστορικές ομάδες του σπορ. Ωστόσο αυτός που δέινχει να έχει από τώρα τα “κότσια” να γίνει πρωταθλητής είναι ο οδηγός της Ferrari.

Ο Σαρλ Λεκλέρ μετά από μόλις μια σεζόν στην Alfa Romeo πήρε μεταγραφή για την Ferrari και μάλιστα κατάφερε να νικήσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ σε αυτή την άτυπη μάχη. Η Ιταλική ομάδα αποφάσισε να τον κάνει νούμερο ένα χτίζονταν μια ομάδα πάνω του. Αυτή η απόφαση δεν προξένησε καμία έκπληξη στον Μπέατ Τσέντερ ο διευθυντής της ομάδας της Alfa Romeo με δηλώσεις του τόνισε ότι από νωρίς κατάλαβε πόσο ξεχωριστός είναι ο Μονεγάσκος πιλότος.

«Τέτοιον οδηγό σαν τον Σαρλ δεν είχα δει ποτέ μέχρι τότε. Ήταν όμως η πρώτη φορά εδώ και πολύ καιρό, που είχαμε έναν πρωτάρη πολύ ξεχωριστό οδηγό με μία πολύ ιδιαίτερη νοοτροπία. Ήταν μία πολύ καλή σεζόν και μία πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν. Έλεγα πάντα, ότι ο Λεκλέρ είναι από άποψη ταχύτητας ο Κίμι Ράικονεν και από άποψη εργασιακής νοοτροπίας πιθανόν ο Μίκαελ Σουμάχερ. Αν του δώσεις ένα καλό αυτοκίνητο, θα αναδειχθεί αναμφίβολα παγκόσμιος πρωταθλητής”.

Αποθέωση και από τον Έρικσον

Αποθεωτικά λόγια είπε για τον νεαρό οδηγό και ο πρώην team mate του Μάρκους Έρικσον. Ο Σουηδός ανέφερε χαρακτηριστικά: “Kατάλαβα αμέσως ότι αυτός ο τύπος είναι ιδιαίτερος και ότι έχει ένα ιδιαίτερο ταλέντο. Όταν πήγε στη Ferrari και αντιμετώπισε τον Φέτελ, γνώριζα ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικός”.Ο Ερικσον παραδέχθηκε ωστόσο, ότι ούτε ο ίδιος περίμενε ότι θα τα πάει ο Λεκλέρ τόσο καλά στην πρώτη του χρονιά στη Scuderia, θεωρεί όμως ότι ωφελήθηκε και αυτός από τις καλές επιδόσεις του Μονεγάσκου με την κόκκινη ομάδα.

«Με βοήθησε να δείξω, τι επιπέδου οδηγός είμαι» ανέφερε ο Σουηδός, καθώς οι τρομερές εμφανίσεις του Λεκλέρ με τη Ferrari έθεσαν νέα δεδομένα για την ενδοοικογενειακή μονομαχία τους στην ίδια ομάδα το 2018. Ο Λεκλέρ είχε βγει τότε καθαρά νικητής με 39 – 9 βαθμούς απέναντι στον Ερικσον, αν και ήταν η πρώτη χρονιά του στη Formula 1, ενώ για τον Σουηδό ήταν ήδη η πέμπτη και τελευταία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments