Ελλάδα

ΟΛΜΕ νομοσχέδιο παιδείας: Νέα στάση εργασίας την Πέμπτη και συγκέντρωση

ΟΛΜΕ νομοσχέδιο παιδείας: Νέα στάση εργασίας την Πέμπτη και συγκέντρωση
ΟΛΜΕ νομοσχέδιο παιδείας: Σε νέα στάση εργασίας και συγκέντρωση στη Βουλή προχωράει η ΟΛΜΕ που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, το οποίο χαρακτηρίζει αντιεκπαιδευτικό.

Νέα τρίωρη στάση εργασίας για αύριο Πέμπτη από τις 11 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι, προκήρυξε η ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία των καθηγητών στη δημόσια εκπαίδευση) έτσι ώστε να συμμετάσχουν όσοι εκπαιδευτικοί το επιθυμούν σε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 12 το μεσημέρι έξω από τη Βουλή, την ώρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με ονομαστική ψηφοφορία.

Θυμίζουμε ότι το νομοσχέδιο ήταν να ψηφιστεί το βράδυ της Τετάρτης, αλλά μετά από αίτημα του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, η ψηφοφορία θα είναι ονομαστική και θα γίνει αύριο. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν να μην ψηφιστεί το «αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο», ζητούν επιπλέον χρηματοδότηση για την παιδεία και καταγγέλλουν τη διάταξη για τη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων στα σχολεία.

Τα βασικά αιτήματα της ΟΛΜΕ

Απαιτούμε:

  • Να αποσυρθεί και να μην ψηφιστεί το ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
  • Να καταργηθεί η τροπολογία-ντροπή για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες
  • Να αυξηθεί η χρηματοδότηση της δημόσιας εκπαίδευσης από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων.

Συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε νέο συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών, μετά την Τρίτη, με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, συλλόγων γονέων που στέκονται στο πλευρό τους, ενώ και εκείνοι ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια και στη συνέχεια έγινε διαδήλωση μέχρι τη Βουλή.

Οι εκπαιδευτικοί κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για την «εντελώς αντιδημοκρατική, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας» κατάθεση του νομοσχεδίου. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν και για την τροπολογία που προβλέπει τη βιντεοσκόπηση και τη διαδικτυακή αναμετάδοση των μαθημάτων, θέτοντας σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα ανήλικων μαθητών και εκπαιδευτικών, καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ απαιτούν «την απόσυρση του νομοσχεδίου, την κατάργηση της τροπολογίας-ντροπής για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με κάμερες, την αύξηση της χρηματοδότησης της Δημόσιας εκπαίδευσης από τον Κρατικό προϋπολογισμό, αλλά και τη λήψη όλων των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments