Πολιτική

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρόεδρο ΕΕ: Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα και το ταμείο ανάκαμψης

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρόεδρο ΕΕ: Στο επίκεντρο η τουρκική προκλητικότητα και το ταμείο ανάκαμψης
Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με πρόεδρο ΕΕ: "Στο τραπέζι" οι προκλήσεις της Τουρκίας και η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2020, όπως και το ταμείο ανάκαμψης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα 11 Ιουνίου έχει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη  με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Σάρλ Μισέλ. Στο επίκεντρο της επικοινωνίας των δύο αξιωματούχων που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα θα είναι, όπως ενημέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αφενός η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 19ης Ιουνίου 2020, με έμφαση στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς επίσης η τουρκική προκλητικότητα, σε συνέχεια της επιστολής που είχε στείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 3 Ιουνίου. Επίσης  στη σημερινή τηλεδιάσκεψη των δύο ανδρών θα συζητηθεί η αποτελεσματικότητα των διεθνών δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η «Επιχείρηση Ειρήνη».

Επίσκεψη στο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει την Τρίτη 16 Ιουνίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Τα θέματα του τουρισμού, οι επενδύσεις αλλά και οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην Μεσόγειο θα τεθούν επί τάπητος κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Τελ Αβίβ που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου. Ειδικότερα, πρόκειται για το πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την καραντίνα που επιβλήθηκε για τον περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού. Ο κ. Μητσοτάκης πρόκειται να ανέβει στο αεροπλάνο έχοντας γράψει στην ατζέντα του τρία βασικά θέματα:

  • Τουρισμός
  • Επενδύσεις
  • Σχέσεις με Τουρκία

Όσον αφορά τα πρώτα δύο θέματα, τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Βενιαμίν Νετανιάχου, θέλουν να δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς πρόκειται για δύο χώρες που συμμετέχουν στο Smart Covid Management Group. Οι δύο ηγέτες θέλουν να στείλουν μήνυμα προς τους λαούς τους, πως Ελλάδα και Ισραήλ είναι ασφαλείς χώρες και μπορούν να προτιμηθούν από τους τουρίστες για τις καλοκαιρινές διακοπές. Εξάλλου, μέχρι στιγμής τα έχουν πάει περίφημα καταγράφοντας μικρό αριθμό κρουσμάτων και νεκρών. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε το Ισραήλ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με 29 χώρες που θα επιτρέπονται οι διεθνείς πτήσεις από και προς την Αθήνα από τις 15 Ιουνίου. Σημειώνεται, πως ο κ. Μητσοτάκης στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που είχε με τον κ. Νετανιάχου στις 21 Μαΐου ανέφερε πως ελπίζει σε μια αύξηση του αριθμού επισκεπτών από το Ισραήλ τη φετινή τουριστική περίοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments