Πολιτική

Μητσοτάκης για υποψηφίους πανελλαδικών: “Τα παιδιά μας νίκησαν φέτος, συγχαρητήρια πριν ακόμη βαθμολογηθούν”

Μητσοτάκης για υποψηφίους πανελλαδικών: “Τα παιδιά μας νίκησαν φέτος, συγχαρητήρια πριν ακόμη βαθμολογηθούν”
Μητσοτάκης για υποψηφίους πανελλαδικών: "Τα παιδιά μας νίκησαν φέτος, τις πρωτόγνωρες δυσκολίες μιας διαφορετικής χρονιάς. Τα συγχαρητήρια, λοιπόν, τους αξίζουν πριν ακόμη βαθμολογηθούν", ήταν μεταξύ άλλων το μήνυμα του πρωθυπουργού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή την σημερινή ημέρα εκκίνησης των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, θέλησε να δώσει το δικό του μήνυμα, δίνοντας τα συγχαρητήριά του στους μαθητές. «Τα παιδιά μας νίκησαν, φέτος, τις πρωτόγνωρες δυσκολίες μιας διαφορετικής χρονιάς. Τα συγχαρητήρια, λοιπόν, τους αξίζουν πριν ακόμη βαθμολογηθούν. Νικητές θα βγουν και στη μάχη των εξετάσεων που ξεκινά σήμερα. Έτσι κι αλλιώς, η ζωή τους ανήκει. Καλή δύναμη σε όλες και όλους!» ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του στο Twitter.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Nίκη Κεραμέως: “Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας!”

Με μήνυμά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ευχήθηκε καλή επιτυχία σε όλους τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων που αρχίζουν σήμερα,  τον αγώνα τους κατάκτησης μιας θέσης στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ειδικότερα, η υπουργός συνεχάρη τους υποψηφίους για την προσπάθειά τους, η οποία, όπως ανέφερε, έλαβε χώρα φέτος υπό ιδιαίτερες συνθήκες. Αναλυτικά, το μήνυμα της κ. Κεραμέως:

«Καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, που ξεκινούν σήμερα. Εύχομαι να πετύχετε όσα επιθυμείτε, να θέσετε τις βάσεις για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία, να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας! Συγχαρητήρια για την προσπάθειά σας, που φέτος έλαβε χώρα υπό ιδιαίτερες συνθήκες εξ αιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Συγχαρητήρια και στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα σας σε όλη αυτή την προσπάθεια, τους εκπαιδευτικούς σας, τις οικογένειές σας. Τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στο μέλλον που ανοίγεται μπροστά σας!».

Υπενθυμίζεται ότι οι 100.000 υποψήφιοι εξετάστηκαν σήμερα στην Έκθεση, ενώ κλήθηκαν να γράψουν για το βιβλίο, τη γραφή και τον ελεύθερο χρόνο σε κείμενα του Θεόδωρου Γρηγοριάδη, του Κώστα Τσιρόπουλου και του Τίτου Πατρίκιου. Συγκεκριμένα, τα τρία κείμενα που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι υποψήφιοι είναι ένα απόσπασμα από κείμενο του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη, όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο, ένα κείμενο του συγγραφέα – μεταφραστή και εκδότη Κώστα Τσιρόπουλου από τη Συλλογή Δοκιμίων «Η μόνωση ως συνομιλία» και ένα ποίημα του Τίτου Πατρίκιου. Με τη σειρά τους, οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα «δοκιμάστηκαν» σε άρθρο του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη από την εφημερίδα «Το Βήμα» και θέμα την ανάγνωση. Δείτε EΔΩ το θέμα της Γλώσσας για τους υποψηφίους με το νέο σύστημα. Επίσης, δείτε ΕΔΩ το θέμα της  Γλώσσας για τους υποψηφίους με το παλιό σύστημα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments