Πολιτική

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Με τον αρχηγό της Αστυνομίας συναντήθηκε η ΠτΔ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Με τον αρχηγό της Αστυνομίας συναντήθηκε η ΠτΔ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Συνάντηση με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, είχε σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, συναντήθηκε σήμερα, Τρίτη 16 Ιουνίου, με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του Σώματος στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, ο οποίος την ενημέρωσε για το έργο και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η αστυνομία. Ο κ. Καραμαλάκης αναφέρθηκε, επίσης, στις ιδιαίτερες προσπάθειες που καταβάλλονται προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας των πολιτών αλλά και στο σημαντικό έργο που επιτελεί η αστυνομία μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις για τη φύλαξη των συνόρων.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε τις ευχαριστίες της για τη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ. στην αντιμετώπιση της πανδημίας και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του αρχηγού του Σώματος.

Υπενθυμίζεται, πως η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Παρασκευή 12 Ιουνίου συναντήθηκε με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Συγκεκριμένα, την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της Unesco Μαριάννα Βαρδινογιάννη υποδέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η κ. Βαρδινογιάννη, ως πρόεδρος της εθνικής επιτροπής για τον εορτασμό των 25 αιώνων από τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας, την ενημέρωσε για τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων. Σύμφωνα με την προεδρία, της ανακοίνωσε την απόφαση του «Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» να διαθέσει τα κονδύλια που είχε δεσμεύσει για τους εορτασμούς σε ευπαθείς ομάδες που επλήγησαν από την πανδημία. Η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε οι επετειακές εκδηλώσεις να συμβάλουν στην αυτογνωσία μας, καθώς και στην προβολή του ιστορικού πλούτου της πατρίδας μας. Εξέφρασε επίσης την αμέριστη συμπαράστασή της προς την κυρία Βαρδινογιάννη, για το έργο που επιτελεί το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου νέα ΠτΔ:

Στις 15 Ιανουαρίου 2020, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, πρότεινε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τη θέση της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Στην ψηφοφορία της 22ας Ιανουαρίου του 2020, ήταν η μοναδική υποψηφιότητα και εκλέχτηκε νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 261 ψήφους. Ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων, την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 και σιαδέχθηκε στον προεδρικό θώκο τον Προκόπη Παυλόπουλο. Είναι η 13η Πρόεδρος από το 1924 και η όγδοη Πρόεδρος από την μεταπολίτευση το 1974 (στην Γ’ Ελληνική Δημοκρατία) και η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην ιστορία της Ελλάδας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments