Πολιτική

Σύμβουλος ασφαλείας Πρωθυπουργού Τουρκία: «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια»

Σύμβουλος ασφαλείας Πρωθυπουργού Τουρκία: «Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια»
Σύμβουλος ασφαλείας Πρωθυπουργού Τουρκία: Η χώρα είναι έτοιμη για όλα τα ακραία σενάρια. Δεν θα δεχτούμε καμία παραβίαση τόνισε σε συνέντευξή του.

Ο Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, Σύμβουλος ασφαλείας του Πρωθυπουργού, μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση από την μεριά της Τουρκίας. Η χώρα μας μπορεί να φροντίσει ώστε να μην χρειαστεί να παραβιάσει η Τουρκία κυριαρχικό μας δικαίωμα στην βάση του τουρκολιβυκού μνημονίου.

Με την Τουρκία 50 χρόνια τώρα σε μια ενδιάμεση κατάσταση αυτό που λεγόταν στο παρελθόν μη πόλεμος ή και ψυχρή ειρήνη

Σχετικά με το αν υπάρξει από την μεριά μας κάποια αντίδραση, ο ίδιος -μιλώντας στον ΣΚΑΪ– σημειώνει πως ζούμε με την Τουρκία 50 χρόνια τώρα σε μια ενδιάμεση κατάσταση αυτό που λεγόταν στο παρελθόν μη πόλεμος ή και ψυχρή ειρήνη, άλλοτε με καλύτερες και άλλοτε με χειρότερες σχέσεις. «Δεν νομίζω ότι θα χρειαστεί να υπάρξει αντίδραση ή θερμό επεισόδιο όμως η Ελλάδα δεν θα ανεχτεί παραβίαση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην βάση ενός παράνομου μνημονίου».

Εξηγώντας τον ρόλο του αναφέρει πως δεν υπήρχε στην Ελλάδα παλαιότερα, αλλά είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε πολλές χώρες. Λειτουργεί σαν επιτελικό όργανο του προέδρου από το οποίο ο Πρόεδρος περνάει την πολιτική ασφάλειας προς την δημόσια διοίκηση και τα υπουργεία αλλά και σαν συντονιστικό μεταξύ των υπουργείων και των υπηρεσιών που άπτονται της ασφάλειας.

Για τις δηλώσεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ

Αναφορικά με την δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο κ. Διακόπουλος ανέφερε πως αυτό που είπε δεν είναι έξω από το πλαίσιο της αποστολής του, απλά η εκφορά του λόγου είναι θέμα και προσωπικού στυλ. “Σε αυτή την δήλωση ήταν πολύ σαφές το μήνυμα του αρχηγού”. Υπενθυμίζεται πως ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μιλώντας την Παρασκευή με δημοσιογράφους, είχε αναφέρει πως «Όποιος πατήσει τα πόδια του στο έδαφός μας, πρώτα θα τον κάψουμε και μετά θα ρωτήσουμε ποιος είναι».

Για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Αναφορικά με τις δηλώσεις Τσαβούσογλου πως κάποια νησιά έχουν περισσότερη υφαλοκρηπίδα και άλλα λιγότερη υπογραμμίζει πως δεν τις «διαβάζει» σαν προαναγγελία για έρευνες εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο επόμενο διάστημα, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο θέτει τις βάσεις ενός διαλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments