Πολιτική

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πουλάει ηλιοβασιλέματα, την ώρα που ο τουρισμός μπαίνει σε βαθύ σκοτάδι

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης πουλάει ηλιοβασιλέματα, την ώρα που ο τουρισμός μπαίνει σε βαθύ σκοτάδι
Τσίπρας: Τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις σχολιάζει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ) και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, έστειλε το δικό του μήνυμα υπέρ του τουρισμού και κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Είδαμε τις προηγούμενες μέρες τον κ. Μητσοτάκη να πουλάει ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη, την ίδια στιγμή όμως που ο τουρισμός μπαίνει σε ένα πολύ βαθύ σκοτάδι και οι εργαζόμενοι στον τουρισμό βιώνουν μέρες αντίστοιχες με τις πιο σκληρές των μνημονιακών χρόνων», τόνισε.

«Η κατάσταση είναι τραγική»

«Έχω πλήρη επίγνωση ότι η κατάσταση είναι τραγική ιδίως για τους εργαζόμενους στον χώρο του τουρισμού, πολλοί εκ των οποίων, οι περισσότεροι ίσως, έχουν εποχική εργασία», δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη συνάντηση του με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

«Και κάτι παραπάνω», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Χότζογλου. Επίσης, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο περιστατικό της λιποθυμίας του 9χρονου κοριτσιού στη Ρόδο, εκφράζοντας τον φόβο ότι δεν είναι μεμονωμένο. Μάλιστα, επεσήμανε ότι μίλησε με τη μητέρα του κοριτσιού, σημειώνοντας ότι η ντροπή δεν πρέπει να ανήκει στους ανθρώπους που βγάζουν το πρόβλημα του προς τα έξω, αλλά στην Πολιτεία.

«Δεν μπορούμε να αφήνουμε ανθρώπους που έχουν να πάρουν εισόδημα από τον περασμένο Οκτώβριο και να πιστεύουμε ότι μπορούν να ζήσουν είτε με 800 ευρώ το τρίμηνο, είτε με ένα επίδομα ανεργίας, αλλά και πολλοί και χωρίς αυτό, γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί που είναι αόρατοι από τα μέτρα που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση», σχολίασε ο κ. Τσίπρας.

Η επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τη μητέρα της 9χρονης που λιποθύμησε

Με τη μητέρα και τη γιαγιά του 9χρονου κοριτσιού από τη Ρόδο, που είχε λιποθυμήσει, επικοινώνησε ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Μου δόθηκε η ευκαιρία να τους πω αυτό που θέλω να μοιραστώ με κάθε εργαζόμενο αυτές τις δύσκολες ώρες. Πως δεν είναι μόνες τους. Πως δεν πρέπει να αισθάνονται ντροπή».

Το παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η μόνη που πρέπει να ντρέπεται είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη που άφησε χιλιάδες ανθρώπους για τρεις ολόκληρους μήνες να ζήσουν με μόλις 800 ευρώ και δεν έλαβε καμία μέριμνα για τους εποχικά εργαζόμενους».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments