Τεχνολογία

Τρία πράγματα που δεν ξέρεις ότι μπορεί να κάνει το κινητό σου

Τρία πράγματα που δεν ξέρεις ότι μπορεί να κάνει το κινητό σου
Κινητό τηλέφωνο: Μπορεί να το κρατάμε όλη μέρα στα χέρια μας, αλλά κάποια πράγματα που μπορεί να κάνει δεν τα έχουμε ανακαλύψει ακόμα.

Το κινητό μας τηλέφωνο είναι ένας μικρός -ίσως όχι τόσο μικρός όσο νομίζουμε- υπολογιστής. Μπορεί να κάνει πράγματα που δεν ξέρουμε, αλλά αν τα μάθουμε θα μας βοηθήσουν στην καθημερινότητά μας. Άλλωστε, τη μισή και παραπάνω μέρα, το κινητό βρίσκεται στα χέρια όλων μας. Όχι; Σίγουρα, ναι…

Πάμε να δούμε τρία πράγματα που ίσως να μην ξέρατε ότι μπορεί να κάνει το κινητό σας:

1.Μπορείς να ακούσεις ένα κείμενο αντί να το διαβάσεις: Τι χρειάζεται να κάνεις; Αρχικά πρέπει να πας στις Ρυθμίσεις, μετά στην Προσβασιμότητα και μετά στην Εκφώνηση (TalkBack). Ακόμα κι αν δεν υπάρχει στη συσκευή σου, μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή εσύ ο ίδιος και να κάνεις τις όποιες ρυθμίσεις για την ταχύτητα της ανάγνωσης. Είναι μια επιλογή που μπορεί να ξεκουράσει τα μάτια μας ή να μας δώσει δυνατότητα να ακούσουμε τι μας έχουν γράψει ενώ προχωράμε στον δρόμο. Δεν γράφουμε ενώ οδηγούμε, αν και ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς το κάνετε. Μην ρισκάρετε, όμως!

2. Μπορείς να ανοίξεις τις καρτέλες του Google Chrome από μία συσκευή σε μία άλλη: Αυτή η επιλογή μπορεί να μας γλιτώσει πολύ χρόνο και ανούσιο ψάξιμο. Μπορείς να ανοίξεις σε κάποια άλλη συσκευή τις καρτέλες με τις ιστοσελίδες που έχεις περιηγηθεί μέσω του Google Chrome. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις συνδεθεί στον λογαριασμό του Google. Οι καρτέλες αποθηκεύονται σε αυτές που έκλεισαν πρόσφατα στο ιστορικό. Έτσι, μπορείς να έχεις πρόσβαση από κάποια άλλη συσκευή, ακόμα και από το κινητό σου, ανά πάσα στιγμή. Αν έχετε διαβάσει ένα ωραίο άρθρο στο pagenews.gr, μπορείτε να το δείτε από οποιαδήποτε συσκευή!

3.Μπορείς να βρεις περισσότερες πληροφορίες για κάτι που είδες μόνο με μία φωτογραφία: Τι είναι αυτό το μυστήριο; Η εφαρμογή Google Goggles προσδίδει στο κινητό σου απίστευτες δυνατότητες που δεν είχες φανταστεί. Με αυτήν μπορείς να αναζητήσεις κάποια χρήσιμη πληροφορία και να μάθεις περισσότερα για κάτι απλά και μόνο με τη λήψη φωτογραφίας. Πρόκειται, επί της ουσίας, για ένα scanner που λειτουργεί ως μεταφραστής κειμένων σε οποιαδήποτε γλώσσα, ως σαρωτής QR κωδικών, αλλά και αναγνωρίζει πίνακες, βιβλία κι άλλα παρόμοια προϊόντα, ενώ λύνει μέχρι και Sudoku!

Τα ξέρατε; Αν ναι, αξιοποιείται το κινητό σας, περισσότερο από τον μέσο όρο των ανθρώπων που βλέπετε γύρω σας…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments