Ελλάδα

Μεγάλος Περίπατος: Συνθήματα πάνω στις ζαρντινιέρες μετά την πορεία

Μεγάλος Περίπατος: Συνθήματα πάνω στις ζαρντινιέρες μετά την πορεία
Μεγάλος Περίπατος: Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα πάνω στις ζαρντινιέρες που τοποθέτησε ο Δήμος Αθηναίων. Δείτε φωτογραφίες.

Μαζική πορεία ενάντια στον περιορισμό του δικαιώματος στη διαδήλωση έγινε το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα. Την πορεία καλούσαν οργανώσεις της αριστεράς, συνδικάτα και φοιτητικοί σύλλογοι. Η πορεία κύλησε ειρηνικά, με πολύ παλμό και συνθήματα.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, άτομα που αποσπάστηκαν από την πορεία, ξήλωσαν μια ζαρντινιέρα, ενώ πάνω σε πολλές άλλες έγραψαν συνθήματα. Τα συνθήματα που έχουν γραφτεί:

Πριν τα συνθήματα πάνω στις ζαρντινέρες προηγήθηκε μαζική συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στο Σύνταγμα, ενώ τις επόμενες μέρες ακολουθούν νέες κινητοποιήσεις. Την Τετάρτη έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή τα συνδικάτα του δημοσίου τομέα, ενώ και την Πέμπτη εργατικά σωματεία και φορείς προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στα Προπύλαια.

Πιο συγκεκριμένα, πανελλαδική στάση εργασίας θα γίνει στο Δημόσιο αύριο, Τετάρτη, από τις 11:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου, την οποία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, απευθύνοντας κάλεσμα για συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 11:30 το πρωί.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 19:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος. Την Πέμπτη 9 Ιουλίου, στις 19:00 στα Προπύλαια, θα πραγματοποιηθεί νέα συγκέντρωση, που οργανώνεται από πρωτοβάθμια εργατικά σωματεία με τη συμμετοχή και άλλων σωματείων και φορέων. Την ίδια μέρα κινητοποίηση έχει εξαγγείλει και το ΠΑΜΕ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που καλούσε στη σημερινή πορεία αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα: «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το αντιδραστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή, με το τίτλο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» επιδιώκει να απαγορεύσει «δια νόμου» το δικαίωμα στη διαδήλωση που κατακτήθηκε με αγώνες από την εργατική τάξη και το λαό.

Οι διαδηλώσεις να γίνονται μόνο με άδεια της ΕΛΑΣ, καθώς ο «οργανωτής» της διαδήλωσης θα πρέπει να έχει γνωστοποιήσει σε ειδική πλατφόρμα, χρόνο, μέρος και σκοπό(!) της κινητοποίησης. Οι μπάτσοι θα είναι πλέον «επίτροποι» στα σωματεία και στους μαζικούς φορείς και θα αξιολογούν τους στόχους, τα αιτήματα το περιεχόμενο και τον σκοπό μιας κινητοποίησης.

Η Αστυνομία θα αποφασίζει για το που επιτρέπεται η συγκέντρωση, τι χώρο θα καταλαμβάνει, ποια κατεύθυνση θα ακολουθήσει. Στο νομοσχέδιο προβλέπεται η «μη παρακώλυση της κυκλοφορίας και της πρόσβασης σε δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμούς κοινής ωφέλειας και νοσηλευτικά ιδρύματα». για να μπορεί να απαγορευθεί μια διαδήλωση έξω από υπουργείο, γιατί δήθεν θα παρακωλύει την πρόσβαση σε αυτό! ή νοσοκομείου, όπου οι εργαζόμενοι θα διεκδικούν Δημόσια Δωρεάν Υγεία!»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments