Ελλάδα

Χαλκιδική κατασκήνωση κορωνοϊός: Απομακρύνθηκαν 100 παιδιά μετά τον εντοπισμό κρούσματος

Χαλκιδική κατασκήνωση κορωνοϊός: Απομακρύνθηκαν 100 παιδιά μετά τον εντοπισμό κρούσματος
Χαλκιδική κατασκήνωση κορωνοϊός: Αρκετά είναι τα παιδιά που έφυγαν από την κατασκήνωση της Χαλκιδικής, όπου εντοπίστηκε θετική στον κορωνοϊό μια 15χρονη.

Δεκάδες κατασκηνωτές έχουν απομακρυνθεί από την κατασκήνωση στη Χαλκιδική, όπου μια 15χρονη διαγνώστηκε θετική στον κορωνοϊό. Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της κατασκήνωσης, Χρήστο Σκούρα, ειδοποιήθηκαν οι γονείς των παιδιών που έμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την 15χρονη και απομάκρυναν τα παιδιά τους από την κατασκήνωση.

Ο κ. Σκούρας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε ότι τηρούνται όλα τα μέτρα περιορισμού μετάδοσης του ιού και υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Τονίζεται, ότι στην κατασκήνωση φιλοξενούνταν περίπου 900 παιδιά. Μέχρι στιγμής και μετά το κρούσμα κορωνοϊού στις εγκαταστάσεις, έχουν φύγει πάνω από 100 παιδιά τα οποία πήραν οι γονείς τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Το χρονικό του περιστατικού:

Η ανήλικη πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου και μετά από τέσσερις μέρες ανέβασε δέκατα. Από τους υπεύθυνους της κατασκήνωσης θεωρήθηκε ύποπτο περιστατικό με βάση τα πρωτόκολλα και έτσι τέθηκε υπό παρακολούθηση για 24 ώρες. Ο πυρετός δεν έπεσε και κλήθηκαν οι γονείς της. Από την κατασκήνωση τους ζητήθηκε αρνητικό τεστ προκειμένου η 15χρονη να επιστρέψει στις δραστηριότητες.

Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Βέροιας όπου και διαγνώστηκε θετική. Η κατασκήνωση ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουλίου και ζήτησε να απομονωθούν όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της, ενώ την επομένηκλήθηκαν οι γονείς των παιδιών που ήταν μαζί με την 15χρονη στην ίδια σκηνή προκειμένου να τα πάρουν από την κατασκήνωση και να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Η ανακοίνωση της κατασκήνωσης:

“Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης.

Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας. Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments