Ελλάδα

Οι τρεις ειδικότητες που δεν θα κληθούν αν γίνει επιστράτευση

Οι τρεις ειδικότητες που δεν θα κληθούν αν γίνει επιστράτευση
Όσοι έχουν ή είχαν αυτές τις ειδικότητες κοιμούνται ήσυχοι.

Τις τελευταίες ημέρες που η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο, στη μηχανή αναζήτησης της Google οι περισσότεροι Έλληνες έψαξαν να μάθουν όλα όσα ισχύουν για την επιστράτευση σε περίπτωση πολέμου. Μέχρι και οι “γιωτάδες” μπήκαν στον πειρασμό να ενημερωθούν, αλλά και εκείνοι που όταν υπηρέτησαν πρέπει να είχαν τέτοιο βύσμα που η ειδικότητά τους δεν πρόκειται ποτέ να κληθεί σε ενδεχόμενη επιστράτευση. Γιατί στον ελληνικό στρατό υπάρχουν κάποιες ειδικότητες που δεν πρόκειται να κληθούν γιατί πολύ απλά δεν θα έχουν τι να κάνουν στον πόλεμο. Ας δούμε τις τρεις πιο βυσματικές ειδικότητες οι κάτοχοι των οποίων κοιμούνται ήσυχοι ό,τι και αν γίνει.

Καντηλανάφτης

Πόσα καντήλια έχουν κατεβάσει όσοι υπηρέτησαν με αυτή την ειδικότητα στον Ελληνικό Στρατό δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αριθμηθούν. Την ειδικότητα αυτή την έδιναν σε άτομα τα οποία είχαν εξυπνάδα, εγρήγορση, καλά αντανακλαστικά, αθλητικό σωματότυπο και φυσικά στα υπερ τους ήταν εάν γνώριζαν και πολεμικές τέχνες. Για τη συγκεκριμένη ειδικότητα χρειάζεται επαγρύπνηση 24 ώρες το 24ωρο. Ο φαντάρος που είχε αυτή την ειδικότητα είχε αναλάβει το εξαιρετικά δύσκολο φορτίο να είναι υπεύθυνος καντηλιού στο εκκλησάκι του Λυκαβηττού. Πρέπει να πηγαίνει και να ελέγχει ποια καντήλια έχουν σβήσει και με αστραπιαίες κινήσεις που θα ζήλευε και ο φανταστικός ήρωας Flash να τα ανάψει και πάλι, πριν να είναι πολύ αργά για τη χώρα. Ε αυτός που έχει αυτή την ειδικότητα μπορεί να κοιμάται ήσυχος.

Συντηρητής φωτοτυπικού

Εντάξει μην πείτε ότι δεν είναι χρήσιμη αυτή η ειδικότητα στο Στρατό; Ποιος θα μπορούσε να κάθεται ώρες ατελείωτες μπροστά από ένα παλιό φωτοτυπικό μηχάνημα και να το ελέγχει πάνω κάτω, δεξιά αριστερά, μέσα και έξω για το εάν θέλει αλλαγή μελανιού ή αν φράκαρε κάποιο χαρτί στον κύλινδρο. Ο στρατιώτης της συγκεκριμένης ειδικότητας με την εκπαίδευση που έχει πάρει ο μοναδικός τρόπος συντήρησης που ξέρεις είναι να το φτύνει από μακριά μη βασκαθεί και χαλάσει. Ενίοτε να το σταυρώνει και να λέει και μια προσευχή. Όποιος έχει τέτοια ειδικότητα  δεν πρόκειται ποτέ να κληθεί σε ενδεχόμενο πόλεμο με την Τουρκία. Μόνο για πολύ ειδικές καταστάσεις θα καλούνταν, όπως στην περίπτωση των Τζι Αϊ Τζο.

Σιτιστής ωδικών πτηνών

Όπως λέει και ο στίχος γνωστού παλιού άσματος “το πουλί για να τραφεί πρέπει ν’ αλλάζει την τροφή κι όχι σκέτο κανναβούρι κανναβούρι”. Έτσι και η ειδικότητα αυτή απαιτεί παρατηρητικότητα, εξυπνάδα και εγρήγορση. Επίσης πρέπει να είναι κανείς φιλόζωος για να έχει μια τέτοια ειδικότητα, εκτός από το να γνωρίζει τον εκάστοτε υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο φαντάρος αυτός έχει επωμιστεί με το ιερό καθήκον να ταϊζει τα πτηνά του διοικητή, όπως καρδερίνες, παπαγαλάκια, καναρίνια κλπ κλπ ή τα πτηνά όπως παγόνια που υπήρχαν στο στρατόπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments