Διεθνή

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 57.000 νέοι νοσούντες σε μία ημέρα – Καμπανάκι από τον ΠΟΥ

Κορωνοϊός ΗΠΑ: Πάνω από 57.000 νέοι νοσούντες σε μία ημέρα – Καμπανάκι από τον ΠΟΥ
Κορωνοϊός ΗΠΑ: Στα 4,28 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός των Αμερικανών που έχει νοσήσει με κορωνοϊό.

Περισσότερα από 57.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και ακόμη 679 θανάτους κατέγραψαν οι Ηνωμένες Πολιτείες το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός είναι ελαφρώς κατώτερος από εκείνους των τελευταίων λίγων ημερών.

Για 12 συνεχόμενες ημέρες, ως δηλαδή και την Κυριακή, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ανά 24ωρο ξεπερνούσαν τα 60.000 (τις τρεις από αυτές ξεπέρασαν τα 70.000).

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ξεπερνούσε τους 1.000 για τέσσερις συναπτές ημέρες, κάτι που είχε να συμβεί από τα τέλη του Μαΐου. Η ελαφριά μείωση των αριθμών που καταγράφηκαν τις προηγούμενες ημέρες ωστόσο ενδέχεται να οφείλεται στο ότι οι τοπικές υπηρεσίες υγείας λειτουργούν σχεδόν στο ρελαντί τα Σαββατοκύριακα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης που έχουν διαγνωστεί στις ΗΠΑ ξεπερνά πλέον τα 4,28 εκατομμύρια (1,32 εκατομμύρια άνθρωποι έχει κριθεί πως αποθεραπεύτηκαν), ενώ η χώρα θρηνεί πάνω από 147.500 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Σε απόλυτα μεγέθη, η χώρα είναι αυτή που υφίσταται μακράν το πιο βαρύ πλήγμα στον κόσμο από την πανδημία του κορωνοϊού. Μολονότι καταγραφόταν μια κάποια βελτίωση της κατάστασης προς τα τέλη της άνοιξης, εδώ και αρκετές εβδομάδες η καμπύλη της μετάδοσης στις ΗΠΑ έχει πάρει ξανά ανοδική τροχιά, ειδικά στον Νότο και στη Δύση.

Η Covid-19 είναι μακράν η χειρότερη υγειονομική έκτακτη κατάσταση στον κόσμο:

Την ίδια ώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) χαρακτηρίζει τον κορωνοϊό τη χειρότερη παγκόσμια υγειονομική έκτακτη κατάσταση που έχει αντιμετωπίσει. Μόνο με αυστηρή τήρηση των μέτρων για την υγεία, από τη χρήση μάσκας έως την αποφυγή συναθροίσεων, θα μπορέσει ο κόσμος να καταφέρει να την κερδίσει, είπε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

«Όπου τηρούνται αυτά τα μέτρα, τα κρούσματα μειώνονται. Όπου δεν τηρούνται, τα κρούσματα αυξάνονται», σημείωσε σε συνέντευξη Τύπου επαινώντας τον Καναδά, την Κίνα, τη Γερμανία και τη Νότια Κορέα για το ότι έλεγξαν την επιδημία. Η αναζωπύρωση του κορωνοϊού σε διάφορες περιοχές, μεταξύ των οποίων και σε χώρες που είχαν θέσει υπό έλεγχο την ασθένεια, προκαλούν ανησυχία, με τους θανάτους να πλησιάζουν τους 650.000.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments