Τεχνολογία

Microsoft για TikTok: Επιμένει στο σχέδιο εξαγοράς της πλατφόρμας παρά τις απαγορεύσεις Τραμπ

Microsoft για TikTok: Επιμένει στο σχέδιο εξαγοράς της πλατφόρμας παρά τις απαγορεύσεις Τραμπ
Microsoft για TikTok: Επιμένει στο σχέδιο να εξαγοράσει την πλατφόρμα παρά τις απαγορεύσεις του Τραμπ. Εκπρόσωπος της εταιρίας συναντήθηκε με τον Αμερικανό πρόεδρο και εγγυήθηκε ότι τα προσωπικά δεδομένα των Αμερικανών πολιτών θα μεταφερθούν και θα παραμείνουν στις ΗΠΑ.

Μετά τον σάλο που έχει προκληθεί από την απόφαση του Τραμπ να απαγορεύσει το TikTok, η Microsoft συνεχίζει να επιμένει στο σχέδιο εξαγοράς της δημοφιλούς πλατφόρμας. Μεσολάβησε και συνάντηση μεταξύ του τεχνολογικού κολοσσού και του Λευκού Οίκου. Η Microsoft δεσμεύτηκε για τη μεταφορά και την ασφάλεια των δεδομένων που αφορούν Αμερικανούς πολίτες.

Ο «πόλεμος» που έχει κηρύξει ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εναντίον της Κίνας, βρήκε πλήρη ανταπόκριση στην απόφασή του να «κόψει» το TikTok στις ΗΠΑ. Για όσους δεν γνωρίζουν, το TikTok ανήκει στον κινεζικο τιτάνα της τεχνολογίας ByteDance. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Αμερικανός πρόεδρος δικαιολόγησε την απόφασή του, λέγοντας πως τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων Αμερικανών είναι δυνατόν να περιέλθουν στη διάθεση των Κινέζων, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Πριν την ανακοίνωση της Microsoft, πραγματοποιήθηκε επαφή μεταξύ της CEO της Microsoft Satya Nadella και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Η Mictrosoft δεσμεύτηκε όλα τα δεδομένα των Αμερικανών πολιτών να μεταφερθούν και να παραμείνουν στις ΗΠΑ.

Στην ανακοίνωσή της, η Microsoft αναφέρει την κατανόησή της στις ανησυχίες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και κάνει λόγο για μεγάλα οφέλη που θα προκύψουν από την εξαγορά του TikTok για την αμερικανική οικονομία, αλλά και για τα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, καθώς τα έσοδα αποδίδουν και φόρους στο Κράτος.

Η διαπραγμάτευση με τον κινεζικό κολοσσό αφορά την εξαγορά του TikTok στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Αρχικός στόχος της Microsoft ήταν να έχει ολοκληρώσει την εξαγορά έως τις 15 Σεπτεμβρίου, όμως μετά τις αποφάσεις του Ντόναλντ Τραμπ, το χρονοδιάγραμμα ανατράπηκε.

Η απάντηση του TikTok στην πρόκληση του Τραμπ

Έπειτα από την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα απαγορεύσει τη διάσημη εφαρμογή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το TikTok παίρνει θέση. Ειδικότερα, η εταιρεία με σκοπό να διώξει τα σενάρια περί τροφοδοσίας των κινεζικών υπηρεσιών πληροφοριών ανακοίνωσε ότι θα δώσει σε ειδικούς πρόσβαση στους αλγόριθμούς του TikTok για να παρακολουθήσουν τις πρακτικές του σε πραγματικό χρόνο.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ο CEO της εταιρείας, Kevin Mayer: «Πιστεύουμε πως όλη η βιομηχανία πρέπει να ανταποκριθεί σε πολύ υψηλά στάνταρ. Γι’ αυτό πιστεύουμε πως όλες οι εταιρείες πρέπει να αποκαλύψουν τους αλγόριθμούς τους, τις πολιτικές εποπτείας και τις ροές δεδομένων στις αρμόδιες αρχές. Δεν θα περιμένουμε να έρθουν οι ρυθμίσεις, αντί αυτού το TikTok κάνει το πρώτο βήμα με το Transparency and Accountability Center για πρακτικές εποπτείας και δεδομένων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments