Video

ΑΧΕΠΑ κορωνοϊός: Ο Λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου εξηγεί πώς κόλλησε τον ιό

ΑΧΕΠΑ κορωνοϊός: Ο Λοιμωξιολόγος του νοσοκομείου εξηγεί πώς κόλλησε τον ιό
ΑΧΕΠΑ κορωνοϊός: O Λοιμωξιολόγος Kος Κολλάρας, και άλλοι 13 εργαζόμενοι του νοσοκομείου που νοσούν νιώθουν καλά, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα.

Μετά τον συναγερμό που σήμανε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για τους θετικούς στον κορωνοϊό υγειονομικούς, ο διευθυντής της Α΄Παθολογικής Κλινικής εξήγησε ότι το ιικό φορτίο στην ειδική μονάδα COVID-19, ήταν πολύ μεγάλο, υπήρχαν πολλοί ασθενείς και συνωστισμός.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ ο Παναγιώτης Κολλάρας, ο οποίος είναι ένα από τα 14 κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο ΑΧΕΠΑ, «κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ακόμα και σε εμάς που παίρνουμε όλα τα μέτρα».

«Μπορεί να νοσήσει οποιοσδήποτε, οποιασδήποτε ηλικίας. Άνθρωποι νέοι, διασωληνώθηκαν, είχαν επιπλοκές. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», υπογράμμισε ο Λοιμωξιολόγος και στέλνοντας μήνυμα στους πολίτες που τον ακουν, για προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας. Εκεί που υπάρχει μεγάλος συγχρωτισμός, σε μέρη που ο κόσμος συνωστίζεται ή σε οίκους ευγηρίας, είναι δυνατόν να υπάρξει υπερμετάδοση, εξήγησε ο κος Κολλάρας. Τόσο ο Κος Κολλάρας, όσο και οι 13 άλλοι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που νοσούν νιώθουν καλά, δεν παρουσιάζουν συμπτώματα και παραμένουν σε καραντίνα.

Το ΑΧΕΠΑ θα αρχίσει να δέχεται για νοσηλεία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ ανακοίνωσε πως από το Σάββατο (22 Αυγούστου) θα αρχίσει να δέχεται ξανά επιβεβαιωμένα περιστατικά κορωνοϊού στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα ό,τι αναφέρει η διοίκηση του Νοσοκομείου λειτουργεί κανονικά η Α’ Παθολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ αλλά απλώς δεν δέχεται νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά της νόσου Covid-19 λόγω της εμφάνισης 14 κρουσμάτων του ιού μεταξύ του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης η Α΄Παθολογική Κλινική απολυμαίνεται και δεν δέχεται μόνο νέα επιβεβαιωμένα περιστατικά Covid-19 μέχρι την Παρασκευή.

Όπως εκτιμά ο ίδιος, θα αρχίσει να δέχεται κανονικά ασθενείς θετικούς στον κορωνοϊό από το προσεχές Σάββατο που είναι ημέρα γενικής εφημερίας. «Υπήρξε λάθος ερμηνεία της ανακοίνωσης σχετικά με τη λειτουργία της Α’ Παθολογικής Κλινικής. Η Κλινική και η ΜΕΘ λειτουργούν κανονικά στο 100% και οι ασθενείς που νοσηλεύονταν εξακολουθούν να νοσηλεύονται».

«Δεν δέχεται μόνο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 για νοσηλεία, όλα τα άλλα λειτουργούν κανονικά», επεσήμανε ο κ. Παντελιάδης. Όσον αφορά στους 14 εργαζόμενους που προσβλήθηκαν από κορωνοϊό, τόνισε ότι βρίσκονται σε καραντίνα και κανείς δεν γνωρίζει αποδεδειγμένα από πού κόλλησαν.

Αυξήθηκαν τα νοσοκομεία αναφοράς στην Ελλάδα

Αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά κορωνοϊού με απόφαση του Υπουργού υγείας, Βασίλη Κικίλια. Με εγκύκλιο που υπογράφει ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ι. Κωτσιόπουλος, καλούνται οι διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) να ολοκληρώσουν μια σειρά ενεργειών με στόχο την αύξηση των υγειονομικών σχηματισμών που θα νοσηλεύουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του το μέτρο λαμβάνεται «μετά την σημαντική ενίσχυση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με περισσότερες από 6.000 προσλήψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση του ΕΣΥ».

Πιο συγκεκριμένα, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα θα νοσηλεύονται στα 14 Νοσοκομεία Αναφοράς (προστέθηκε το ΓΝΘ «Παπανικολάου») αλλά και σε επιπλέον νοσοκομεία που θα οριστούν σε κάθε ΥΠΕ ως «Νοσοκομεία – COVID». Επίσης, τα ύποπτα κρούσματα θα νοσηλεύονται σε όλα τα Νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν δηλώσει ότι διαθέτουν κλίνες κορωνοϊού και τα οποία θα βρίσκονται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Όταν ένας ασθενής επιβεβαιώνεται ότι έχει προσβληθεί από το νέο κορωνοϊό, θα μεταφέρεται από την πρώτη στιγμή γνωστοποίησης του αποτελέσματος είτε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο ώστε να απομονωθεί από τους υπόλοιπους ασθενείς, είτε σε κλινική που νοσηλεύονται άλλοι ασθενείς με COVID-19 (σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Λοιμώξεων των Νοσοκομείων).

Εάν το νοσοκομείο δεν έχει την δυνατότητα νοσηλείας, οι ασθενείς θα διακομίζονται σε Νοσοκομείο Αναφοράς ή σε άλλο Νοσοκομείο- COVID με ενέργειες του ΕΚΑΒ– ΚΕΠΥ που θα έχει την ευθύνη του συντονισμού. Τέλος, η εγκύκλιος επισημαίνει την επιτακτική ανάγκη αυστηρής και σωστής τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των περιστατικών (ύποπτων και επιβεβαιωμένων).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments