Διεθνή

3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη κάνουν το ίδιο πράγμα συνέχεια

3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στη γη κάνουν το ίδιο πράγμα συνέχεια
Έναν διαφορετικό τρόπο επιλέγουν 3 δισεκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο για να περάσουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Ποιος είναι αυτός;

Την σημερινή εποχή επικρατεί όλο και περισσότερο η άποψη ότι ο ελεύθερος χρόνος υπάρχει για να κάνει πιο αποδοτικό τον εργασιακό χρόνο. Ότι δηλαδή οι άνθρωποι στον ελεύθερό τους χρόνο πρέπει κυρίως να φροντίζουν να ξεκουράζονται ώστε μετά να είναι πιο αποδοτικοί στην εργασία τους. Μια τέτοια άποψη για τον ελεύθερο χρόνο είναι αυτή που ουσιαστικά τον καταργεί αφού του αφαιρεί κάθε ίχνος ελευθερίας και τον κάνει απόλυτα εξαρτημένο από τον εργασιακό χρόνο.

Όχι όμως… Ο ελεύθερος χρόνος δεν είναι το διάλειμμα από την εργασία. Είναι κάτι πολύ πιο σημαντικό. Εξίσου σημαντικό με την ίδια την εργασία. Νοηματοδοτεί εκείνο το «ευ» στο «ευ ζην». Οι περισσότεροι άνθρωποι σπαταλάνε τον ελεύθερό τους χρόνο είτε μην κάνοντας απολύτως τίποτα είτε κάνοντας διάφορα πράγματα, όπως το να πηγαίνουν μια βόλτα, να δουν μια ταινία ή να περπατήσουν με έναν φίλο. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα επιλέξουν να κάνουν είναι καθαρά θέμα του γούστου τους. Πληθώρα διαφορετικών γούστων που ουσιαστικά σχηματίζουν την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα που έχει ο καθένας μας τη δεδομένη στιγμή.

Μία αναφορά της DFC Intelligence, ωστόσο, έδειξε ότι 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο κάνουν ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα: Παίζουν video games ενώ σημειώνεται ότι στο σύνολο υπάρχουν περί τα 7,8 δισεκατομμύρια ατόμων που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια.

Αν και ο αριθμός αυτός είναι σοκαριστικός στο άκουσμα, δεν είναι ότι σε κάνει να απορείς. Αν οι ίδιοι δεν επιλέγουμε να παίζουμε κάποιο παιχνίδι σε κονσόλα, σίγουρα έχουμε κάποιο πρόσωπο στο πολύ κοντινό μας περιβάλλον που το κάνει. Ξεφεύγει από το καθαρά διασκεδαστικό κομμάτι. Άλλωστε, τα video games είναι καθαρά ένας τρόπος, αυτός που παίζει να μπορεί να ζει μία άλλη ζωή χωρίς να τη ζει. Θέλει ένα όνειρο; Ένα απωθημένο; Κάτι που ξεπερνάει τους νόμους της βαρύτητας ή της λογικής;

Πλέον, τα περισσότερα παιχνίδια γίνονται στα πρότυπα μίας ταινίας. Περιλαμβάνουν διαδραστικότητα και έχουν στόχο να κάνουν τον παίκτη να νιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο σαν να είναι εκείνος ο πρωταγωνιστής. Να μη χειρίζεται μόνο ένα χειριστήριο, αλλά να βιώνει την ιστορία. Την ίδια ώρα, αξίζει να τονιστεί πως άλλες έρευνες έχουν δείξει κατά καιρούς διαφορετικά οφέλη του gaming, όπως τη βελτίωση πραγματικών ικανοτήτων των παικτών, ακόμα και την καλύτερη απόδοση στην οδήγηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments