Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Tα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 4.000 – Ο υψηλότερος απολογισμός από τον Μάιο

Γαλλία κορωνοϊός: Tα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τα 4.000 – Ο υψηλότερος απολογισμός από τον Μάιο
Γαλλία κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου - Η κατάσταση είναι επικίνδυνη.

Ο φονικός ιός φαίνεται να σαρώνει τη Γαλλία, αφού τα κρούσματα μέρα με τη μέρα αυξάνονται όλο και περισσότερο. Ειδικότερα, σύμφωνα με τις γαλλικές αρχές τα κρούσματα ανέρχονται στον θλιβερό αριθμό των 4.897  που καταγράφηκαν στη χώρα μέσα σε ένα 24ωρο, ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός αφότου έληξε η δίμηνη καραντίνα, τον Μάιο. Ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν προειδοποίησε νωρίτερα ότι η κατάσταση είναι επικίνδυνη και ότι τα νέα κρούσματα αφορούν κυρίως νέους ηλικίας από 20 έως 40 ετών, που μολύνονται συμμετέχοντας σε διάφορα πάρτι.

Ωστόσο, παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων και μεταξύ των ανθρώπων μεγαλύτερης ηλικίας, είπε ο Βεράν, αποκλείοντας την πιθανότητα μιας νέας καραντίνας στη Γαλλία. Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται σήμερα 4.709 άνθρωποι και από αυτούς οι 383 βρίσκονται στην εντατική. Οι θάνατοι από την Covid-19 αυξήθηκαν κατά 1, στους 30.513. Συνολικά, από την αρχή της πανδημίας, τα κρούσματα στη Γαλλία είναι 242.899.

Βρετανία: Και πάλι πάνω από 1.000 κρούσματα

Σταθερά άνω των 1.000 κρουσμάτων είναι και ο σημερινός απολογισμός στη  και συγκεκριμένα οι αρχές ανακοίνωσαν 1.041 κρούσματα  που καταγράφηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός είναι σχετικά μειωμένος σε σύγκριση με τα 1.288 κρούσματα που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη ημέρα (Σάββατο 22 Αυγούστου)

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, άλλοι έξι άνθρωποι, που είχαν προσβληθεί από την Covid-19, έχασαν τη μάχη με τον ιό.  Οι θάνατοι χθες ήταν 18. Σημειώνεται επίσης,  ότι η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει αυξήσει τον αριθμό των διαγνωστικών τεστ, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοιού  και να μπορέσει να χαλαρώσει τους περιορισμούς που δυσχεραίνουν την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας.

Οι νεκροί ξεπέρασαν τους 800.000 παγκοσμίως

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως ξεπέρασε χθες Σάββατο (22 Αυγούστου) τους 800.000 νεκρούς, σύμφωνα με την καταμέτρηση του  Πρακτορείου, την ώρα που πολλές χώρες είναι αντιμέτωπες με νέα έξαρση των κρουσμάτων μόλυνσης και πολλαπλασιάζουν τα περιοριστικά μέτρα. Είναι άξιο αναφοράς πως ο αριθμός των νεκρών διπλασιάστηκε από την 6η Ιουνίου, υποκύπτοντας στη νόσο COVID – 19 πάνω από 100.000 άνθρωποι μέσα σε 17 ημέρες, από την 5η Αυγούστου. Μάλιστα, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως πάνω από 808.000 θάνατοι εξαιτίας του φονικού ιού και πάνω από 23 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης. 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments