Διεθνή

ΕΕ για Ουγγαρία: «Ανοίξτε αμέσως τα σύνορα της χώρας»

ΕΕ για Ουγγαρία: «Ανοίξτε αμέσως τα σύνορα της χώρας»
ΕΕ για Ουγγαρία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε μήνυμα προς την κυβέρνηση Όρμπαν να ανοίξει τα σύνορα μετά την απόφαση της για νέα περιοριστικά μέτρα.

Για άλλη μια φορά η Ουγγαρία έρχεται να απασχολήσει για αρνητικούς λόγους λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης του Βίκτορ Όρμπαν. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε μήνυμα στην κυβέρνηση του ακροδεξιού ηγέτη να ανοίξει τα σύνορα της χώρας, μετά την απόφαση για περιορισμούς και τις ατελείωτες ουρές που σχηματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στα σύνορα της Αυστρίας.

Η ΕΕ απαιτεί την άμεση ανάκληση των μέτρων, που αποκλείουν τους ξένους πολίτες, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού.

Τα σύνορα της Ουγγαρίας έκλεισαν το βράδυ της Δευτέρας. Εξαιρούνται μόνον οι Ούγγροι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό, που θα πρέπει να μείνουν σε καραντίνα, εκτός αν κάνουν δύο αρνητικά τεστ κορωνοϊού. Επίσης, από τα μέτρα εξαιρούνται οι επισκέπτες από Πολωνία, Τσεχία και Σλοβακία.

Οι Βρυξέλλες επισημαίνουν ότι οι νέοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί συνιστούν διάκριση και δεν συμβαδίζουν με τις θεμελιώδεις αρχές των νόμων της ΕΕ. Η παρέμβαση έγινε μετά τις ουρές που σχηματίστηκαν χθες Δευτέρα στα σύνορα με την Αυστρία. Αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν κάλεσε την Ουγγαρία αλλά και τις άλλες χώρες της Ένωσης να συντονιστούν για τα ζητήματα των ταξιδιωτικών περιορισμών.

«Δεν μπορεί να υπάρξει διάκριση μεταξύ πολιτών της ΕΕ, όταν μιλάμε για ταξιδιωτικούς περιορισμούς. Υπάρχουν ξεκάθαροι κανόνες για την ελεύθερη μετακίνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κάθε κράτος-μέλος πρέπει να τους ακολουθεί», ανέφερε.

Την περασμένη εβδομάδα, η Ουγγαρία είδε τα κρούσματά της να αυξάνονται κατά 806, έναντι 239 μία εβδομάδα πριν. Την ίδια ώρα, ο Βίκτορ Όρμπαν αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της διακυβέρνησής του, καθώς η οικονομία εμφάνισε ρυθμό μείωσης 13,6% το δεύτερο τρίμηνο.

Τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό παγκοσμίως

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι οι θάνατοι λόγω του ιού μειώνονται. Όπως έκανε γνωστό ο ΠΟΥ σήμερα Τρίτη, 1η Σεπτεμβρίου 2020, ο αριθμός των νέων θανάτων από την ασθένεια Covid – 19 μειώθηκε τις τελευταίες 7 μέρες κατά 3% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι ο συνολικός αριθμός των νέων κρουσμάτων έφτασε το 1,8 εκατομμύριο.

Στην Ευρώπη τα περισσότερα κρούσματα την εβδομάδα έως τις 30 Αυγούστου καταγράφηκαν στην Ισπανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και την Ουκρανία. Συγκεκριμένα ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ισπανία είναι αντίστοιχος με αυτόν που είχε καταγραφεί στην κορύφωση της επιδημίας τον Μάρτιο και τον Απρίλιο, ενώ στην Ιταλία ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε κατά 85%.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments