Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Γάλλο πρέσβη – Συζήτησαν για την Ανατολική Μεσόγειο

Νίκος Δένδιας: Συναντήθηκε με τον Γάλλο πρέσβη – Συζήτησαν για την Ανατολική Μεσόγειο
Νίκος Δένδιας: Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα με το τετ-α-τετ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Εμανουέλ Μακρόν.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα Πατρίκ Μεζονάβ (Patrick Maisonnave), νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (10 Σεπτεμβρίου).

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Τwitter. Εξάλλου, σήμερα πραγματοποιείται και το τετ-α-τετ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Εμανουέλ Μακρόν.

Δείτε το tweet από το υπουργείο Εξωτερικών:

Μπαράζ συναντήσεων για τον Νίκο Δένδια

Επίσης, συνάντηση με τον πρέσβη της Ρωσίας στην Ελλάδα, Αντρέι Μάσλοφ, πραγματοποίησε νωρίτερα την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας και στο επίκεντρο βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και η επέτειος των 192 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ρωσίας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών.

Μάλιστα, σε συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου,α ναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα υποστήριξε ότι «προς Ανατολάς έχουμε την κλιμακούμενη τουρκική επιθετικότητα, η οποία οφείλω να πω προσεγγίζει και σημεία παραλογισμού» και τόνισε: «Είναι κρίμα διότι η Ελλάδα είναι μια χώρα η οποία εκπέμπει παντού λογική, σοβαρότητα, σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, σεβασμό στην ανάγκη για τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας. Είναι κρίμα να έχουμε έναν γείτονα ο οποίος δεν προσλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο την πραγματικότητα».

Κρίσιμες οι επαφές με τη Γαλλία

Θυμίζουμε πως στην Κορσική μετέβη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να συμμετάσχει στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη (MED7), ενώ έχει και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Η άφιξη του πρωθυπουργού στο Αζαξιό ήταν προγραμματισμένη για τις 14:00 (τοπική ώρα) ενώ η Ολομέλεια της Μεσογειακής Διάσκεψης υπό την προεδρία του Γάλλου Προέδρου θα ξεκινήσει στις 17:30.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, στην παρέμβασή του εκεί ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να θέσει την Ευρώπη προ των ευθυνών της για το Μεταναστευτικό. Παράλληλα, θα θέσει το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας την ώρα που οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας είναι στο τραπέζι και ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τη γειτονική χώρα μέχρι τη σύνοδο κορυφής στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments