Οικονομία

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες

ΔΕΘ Μητσοτάκης: Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες
ΔΕΘ Μητσοτάκης: Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.

Την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για μισθωτούς, επαγγελματίες και αγρότες ανακοίνωσε από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ σε 26 μικρά νησιά. Για τις πρωτοβουλίες στον τομέα της Οικονομίας είπε ότι κινούνται στην κατεύθυνση να προστατευτεί η απασχόληση και η παραγωγική δραστηριότητα όσο θα διαρκεί η υγειονομική κρίση και να στηριχθεί το εισόδημα των πιο αδύναμων στο δύσκολο διάστημα που έχουμε μπροστά μας.

«Είναι 12 βήματα αυτοπεποίθησης, που διαμορφώνουν έναν Οδικό Χάρτη για τους επόμενους μήνες, αλλά και το 2021. Ώστε η οικονομία να μείνει όρθια, ως προϋπόθεση για την ανάταξη και την ανάπτυξη» σημείωσε. «Τέσσερα από αυτά, στηρίζουν την εργασία. Τρία, τη ρευστότητα των επιχειρήσεων και τις επενδύσεις. Και ακόμη πέντε, το εισόδημα των πιο αδύναμων, αλλά και το εισόδημα της μεσαίας τάξης που δοκιμάστηκε για πολλά χρόνια».

Οι επιλογές αυτές της κυβέρνησης, είπε, είναι «σταθερά βήματα στο ασταθές περιβάλλον του φθινοπώρου και του χειμώνα» και τόνισε ότι η κοινωνία είναι δικαιολογημένα φοβισμένη, αλλά, όμως «ανατέλλει μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση, μια νέα εθνική αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε και θα βγούμε από αυτή την περιπέτεια πιο δυνατοί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments