Διεθνή

Γαλλία κορωνοϊός: Περισσότερα από 7.000 τα ημερήσια κρούσματα

Γαλλία κορωνοϊός: Περισσότερα από 7.000 τα ημερήσια κρούσματα
Γαλλία κορωνοϊός: Οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 7.183 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, αριθμός χαμηλότερος από αυτόν της προηγούμενης ημέρας.

Συνεχίζεται η εκτόξευση των κρουσμάτων στη Γαλλία. Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 7.183 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της COVID-19 για το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο ο αριθμός αυτός είναι χαμηλότερος από το ρεκόρ των 10.561 νέων λοιμώξεων που καταγράφηκε χθες, Σάββατο. Οι αριθμοί της Κυριακής είναι γενικά σε πιο χαμηλά επίπεδα λόγω του Σαββατοκύριακου.

Το ποσοστό θετικότητας των τεστ παραμένει σταθερό στο 5,4% και έξι άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο το τελευταίο 24ωρο.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν στις μονάδες εντατικής θεραπείας αυξήθηκε, με 427 νέους ασθενείς που νοσηλεύτηκαν τις τελευταίες 7 ημέρες, 10 περισσότεροι σε 24 ώρες. Παράλληλα, οι νέες εστίες μόλυνσης που ανιχνεύθηκαν ανέρχονται σε 66, αριθμός που καταγράφει μείωση σε μια ημέρα (από 86 που ήταν χθες, Σάββατο). Από την έναρξη της επιδημίας στη Γαλλίας πριν από έξι μήνες, 30.916 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την Covid-19.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 10.000 νέων κρουσμάτων της Covid-19 σε 24 ώρες, το Σάββατο, ένας αριθμός ρεκόρ που καταγράφεται μετά την έναρξη της διενέργειας των διαγνωστικών τεστ σε μεγάλη κλίμακα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσαν σήμερα νωρίς το πρωί οι γαλλικές υγειονομικές αρχές. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ένα 24ωρο ανέρχεται σε 10.561, έναντι 9.406 νέων κρουσμάτων χθες, Παρασκευή, διευκρινίζουν οι υγειονομικές αρχές. Το ποσοστό θετικότητας των τεστ παραμένει σταθερό στο 5,4% και 17 άνθρωποι πέθαναν στο νοσοκομείο το τελευταίο 24ωρο.

Πάνω από 28,75 εκατομμύρια κρούσματα παγκοσμίως

Αυξάνονται τόσο οι ασθενείς όσο και οι θανόντες σε ολόκληρο τον κόσμο μέρα με τη μέρα, με τον ιό να βρίσκεται σε «παραλήρημα». Πολλές είναι οι χώρες που περνούν ένα νέο κύμα του ιού, με τα ημερήσια κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά να βρίσκονται σε απόλυτη έξαρση. Ειδικότερα, πάνω από 28,75 εκατομμύρια κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί σε όλο τον κόσμο και 918.894 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του , σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters.

Παράλληλα κρούσματα Covid-19 έχουν αναφερθεί σε πάνω από 210 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο από τότε που εντοπίστηκαν τα πρώτα περιστατικά στην  τον Δεκέμβριο του 2019. Σημειώνεται ότι οι  παραμένουν η πλέον πληγείσα χώρα τόσο σε αριθμό νεκρών όσο και κρουσμάτων, με 193.735 θανάτους και 6.500.589 περιστατικά, σύμφωνα με το Reuters.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments