Πολιτική

Σοφία Ζαχαράκη σχολεία κορωνοϊό: Στα τρία κρούσματα θα κλείνουν

Σοφία Ζαχαράκη σχολεία κορωνοϊό: Στα τρία κρούσματα θα κλείνουν
Σοφία Ζαχαράκη σχολεία κορωνοϊό: Η υφυπουργός Παιδείας αποκάλυψε ότι ένα σχολείο θα κλείνει μόνο αν έχει συνολικά τρία κρούσματα.

Με ένα κρούσμα κορωνοιού θα κλείνει το τμήμα μαθητών ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο, επιβεβαίωσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ η υφυπουργός παιδείας Σοφία Ζαχαράκη. Όπως εξήγησε η κα Ζαχαράκη κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς , θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».

«Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά» τόνισε μεταξύ άλλων η κα Ζαχαράκη. «Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες» παραδέχτηκε η υφυπουργός προσθέτοντας πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία.

«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» δήλωσε ξεκαθαρίζοντας πως σε κάθε περίπτωση πως η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.

Υποχρεωτική η μάσκα

  • Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας, η μάσκα θα χρησιμοποιείται κυρίως σε εσωτερικούς χώρους, εκτός από την ώρα φαγητού.
  • Στους εξωτερικούς χώρους θα χρησιμοποιείται μόνο σε περίπτωση συνωστισμού. Δεν προβλέπεται η χρήση μάσκας στα διαλείμματα, τα οποία θα είναι διαφορετικές ώρες ανά ομάδες μαθητών, ούτε στη γυμναστική. Επίσης, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στα μέσα μεταφοράς μαθητών.
  • Για τους εκπαιδευτικούς η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική. Το ίδιο και για τους μαθητές όλων των ηλικιών, με ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση στη χρήση μάσκας από το Νηπιαγωγείο έως και τη Γ’ Δημοτικού.
  • Υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας και από οδηγούς, συνοδούς, μαθητές κατά τη μεταφορά τους στα ειδικά μεταφορικά μέσα. Κατά την περίοδο προσαρμογής προνηπίων, θα είναι υποχρεωτική χρήση μάσκας από υγιές, σταθερό, συνοδεύον πρόσωπο/γονέα. Η κυβέρνηση θα διαθέσει μάλιστα δωρεάν υφασμάτινες μάσκες σε όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς.

Ποιοι  εξαιρούνται από τη χρήση μάσκας

  • Παιδιά με γνωσιακή, αναπτυξιακή ή ψυχική διαταραχή ή διαταραχή συμπεριφοράς
  • Παιδιά με σοβαρό νευρολογικό, μυϊκό́ ή άλλο νόσημα που τα εμποδίζει να χειριστούν τη μάσκα τους
  • Στα σχολεία Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, προβλέπεται η χρήση μάσκας μόνο εφόσον είναι εφικτό

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments