Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας Χρυσή Αυγή: Μόνη δικαίωση η καταδίκη των ναζί

Αλέξης Τσίπρας Χρυσή Αυγή: Μόνη δικαίωση η καταδίκη των ναζί
Αλέξης Τσίπρας Χρυσή Αυγή: Με άρθρο του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλάει για το τέλος της ιστορική δίκης της ναζιστικής οργάνωσης, και σημειώνει πως «τα μέλη αυτής της συμμορίας πρέπει να βρεθούν στην φυλακή»

Λίγα 24ωρα πριν από την απόφαση της ιστορικής δίκης της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του για το θέμα στην ΕφΣυν, ανέφερε πως η μόνη δικαίωση είναι η καταδίκη των ναζιστών. Ταυτόχρονα έκανε αναφορά στο αντιφασιστικό κίνημα, στους συνηγόρους της Πολιτικής Αγωγής αλλά και στη Μάγδα Φύσσα που έδωσαν καθημερινά αγώνα εδώ και 5,5 χρόνια που διεξάγεται η δίκη.

Όπως έγραψε ο πρώην πρωθυπουργός : Κάθε δημοκράτης σε αυτό τον τόπο οφείλει ευγνωμοσύνη σε αυτούς και αυτές που βρέθηκαν καθημερινά στον αγώνα για την δικαιοσύνη και την αποκάλυψη του τέρατος.

Στα θύματα της επίθεσης, τους συνηγόρους υπεράσπισης, το αντιφασιστικό κίνημα που κράτησε ζωντανή την υπόθεση της μνήμης απέναντι στην λήθη και φυσικά τη Μάγδα Φύσσα. Τη γυναίκα που βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο όχι μόνο να σταθεί απέναντι στους δολοφόνους του παιδιού της, αλλά να γίνει συνείδηση όλων μας”.

Επίσης πρόσθεσε ότι “Στις 7 Οκτώβρη, η μόνη δικαίωση είναι η καταδίκη των ναζί εγκληματιών που για χρόνια, βύθισαν τις γειτονιές μας στο τρόμο και το αίμα. Οι χρυσαυγίτες δεν είναι πια στο κοινοβούλιο και μετά την ολοκλήρωση της δίκης τα μέλη αυτής της συμμορίας πρέπει να βρεθούν στην φυλάκη.”

Ενώ παρακάτω σημειώνει «Οι Ναζί δολοφόνοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες των πράξεών τους. Εμείς όμως πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίζουμε τις αιτίες που τους έθρεψαν. Να μην επιτρέπουμε στο μίσος, στον ρατσισμό και στον φόβο να ορίζουν τις ζωές μας».

Κλείνοντας θύμισε μια φράση του Μπρεχτ “Για την μνήμη του Παύλου Φύσσα και για όλους που βίωσαν τη φρίκη των ταγμάτων εφόδου δεν μπορούμε παρά να ακολουθήσουμε την προτροπή του Μπρέχτ “Κατατροπώστε κι εσείς το πρωτόγονο”

Πανό στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ: Μόνη δικαίωση οι Ναζί στη φυλακή

Ενόψει της έκδοσης της απόφασης στη δίκη της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κάλυψε την πλευρά του κτιρίου του στην Κουμουνδούρου με το πανό που απεικονίζει τον μουσικό Παύλο Φύσσα, τον αντιφασίστα μουσικό που δολοφόνησε το 2013 ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς. Όλοι οι κατηγορούμενοι έχουν αποφυλακιστεί μετά το πέρας του 18μηνου της προσωρινής κράτησης, συμπεριλαμβανομένου και του Ρουπακιά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments