Πολιτική

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Αποτελεί ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story

Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Αποτελεί ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story
Μητσοτάκης για ΔΕΗ: Τα συγχαρητήρια του έδωσε ο πρωθυπουργός στην ηγεσία της επιχείρησης και τα στελέχη της.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στη διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ το βράδυ της Δευτέρας και έδωσε τα συγχαρητήρια του στην ηγεσία της επιχείρησης και τα στελέχη της για την ανατροπή της κατάστασης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για σημαντική ημέρα για τη ΔΕΗ, η οποία έχει αλλάξει προσανατολισμό σχέδιο και λειτουργία. Η επιχείρηση, επισήμανε, μετατρέπεται ταχύτατα από μια δυσκίνητη εταιρεία με χρέη, σε μία σύγχρονη ενεργειακή δύναμη με κερδοφόρα αποτελέσματα και αισιόδοξες προοπτικές. Αδιαπραγμάτευτη στρατηγική αυτή της νέας εποχής για την Επιχείρηση είναι η πράσινη οικονομία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΔΕΗ μέσα σε 14 μήνες βρέθηκε από το χείλος της χρεοκοπίας στη λειτουργική κερδοφορία. «Τα έκτακτα μέτρα που πήραμε έσωσαν την εταιρεία από την κατάρρευση και οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες την απελευθέρωσαν από τη γραφειοκρατία» είπε. Η περίπτωση της Επιχείρησης, σημείωσε ο πρωθυπουργός, αποδεικνύει ότι μία δημόσια επιχείρηση μπορεί να εκσυγχρονιστεί. Για το λόγο αυτό έδωσε συγχαρητήρια στην ηγεσία και τα στελέχη της. Τον τελευταίο ένα χρόνο η τιμή της μετοχής της επιχείρησης έχει σχεδόν τριπλασιαστεί, η κεφαλαιοποίηση της φτάνει το 1 δισ. ευρώ και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των οίκων αξιολόγησης.

«Η ΔΕΗ αποτελεί ένα υποδειγματικό και αθόρυβο success story» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε αναλυτικά για τη δραματική στροφή που πραγματοποιείται από τα ρυπογόνα και ζημιογόνα ορυκτά καύσιμα, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Για τις ΑΠΕ ο πρωθυπουργός προανήγγειλε εκσυγχρονισμό της διαδικασίας αδειοδότησης «πολύ σύντομα», καθώς και ένα πιο σύγχρονο πλαίσιο για την αποθήκευση της ενέργειας και τα υπεράκτια αιολικά πάρκα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη γρήγορη εγκατάσταση των «έξυπνων» μετρητών, οι οποίοι θα επιτρέψουν μεταξύ άλλων στους καταναλωτές να μπορούν να είναι ταυτόχρονα και παραγωγοί ενέργειας. Ο πρωθυπουργός σημείωσε εξάλλου ότι ήδη υπάρχουν πολλά αξιόπιστα επενδυτικά σχέδια, τα οποία θα καλύψουν μεγάλο μέρος του κενού των θέσεων εργασίας που αναπόφευκτα θα χαθούν στη διαδικασία της απολιγνιτοποίησης.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Εν τω μεταξύ, εκπτωτικό πακέτο για οικιακούς πελάτες, επιχειρήσεις και ευάλωτους καταναλωτές καθώς και νέες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πελατών ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, μιλώντας απόψε στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας της ΔΕΗ.

«Μετά τα πολύ ενθαρρυντικά οικονομικά μας αποτελέσματα, μπορούμε σήμερα να ανακοινώσουμε ακόμα ένα νέο πακέτο μέτρων ανακούφισης για τους πελάτες μας, που βλέπουν τα εισοδήματά τους να πιέζονται λόγω της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Στάσσης.

  • Συγκεκριμένα, από την 1η Οκτωβρίου και έως τις 31 Δεκεμβρίου ισχύουν τα εξής:
  • Δωρεάν πάγιο για όλους
  • Έκπτωση 8% στους ευάλωτους πελάτες
  • Έκπτωση 8% σε οικιακούς πελάτες και επιχειρήσεις με καταναλώσεις πάνω από 2.000 KWh
  • Διπλασιασμός της έκπτωσης στους πελάτες e-bill, που λαμβάνουν ηλεκτρονικό λογαριασμό, από 5 σε 10 ευρώ

Ο κ. Στάσσης ανακοίνωσε επίσης ότι πλέον η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των πελατών μας θα γίνεται δωρεάν σε ένα νέο νούμερο το 800-900-1000. Επιπλέον, 24 καταστήματα της ΔΕΗ σε όλη τη χώρα λειτουργούν από σήμερα με διευρυμένο ωράριο έως τις 8 το βράδυ, ενώ συνολικά σε 74 καταστήματα, η εξυπηρέτηση μπορεί να γίνει με ραντεβού, χωρίς αναμονή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments