Θέσεις Εργασίας

Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας: 313 θέσεις σε Δημόσια IEK και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας: 313 θέσεις σε Δημόσια IEK και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας
Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας: Τα άτομα που θα καλύψουν αυτές τις θέσεις, θα ορισθούν σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν.4722/2020.

Οι υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών, κ.κ. Τάκης Θεοδωρικάκος και Χρήστος Σταϊκούρας, ύστερα από αίτημα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ενέκριναν επιπλέον 313 προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας για τις ανάγκες στις εκπαιδευτικές δομές της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης, Δημόσια IEK και Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, για το διδακτικό έτος 2020 – 2021.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφορά σε:

Δημόσια IEK

Υπάρχουν θέσεις εργασίας για 227 άτομα, πλήρους απασχόλησης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας ίσης με το διδακτικό έτος. Η έναρξη του διδακτικού έτους είναι από τη 1η Οκτωβρίου μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους, δηλαδή στις 30 Ιουνίου του 2021.

Το πλαίσιο λειτουργίας των δημοσίων ΙΕΚ προέρχεται από τη δεκαετία του 1990, όταν τα ΙΕΚ ιδρύθηκαν ως δομές του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Ωστόσο, οι απαιτήσεις και τα δεδομένα της δημόσιας πολιτικής Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης έχουν εξελιχθεί σημαντικά, ώστε το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο να έχει καταστεί ανεπίκαιρο και σε πολλά σημεία του δυσλειτουργικό. Το σχέδιο κανονισμού αποτελείται από πέντε ενότητες: Εκπαιδευτικό Πλαίσιο, Διασφάλιση Ποιότητας, Φοίτηση, Εκπαιδευτές, Οργάνωση – Διοικητική Λειτουργία.

Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας

Αναζητούνται 86 άτομα, μερικής απασχόλησης, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας ίσης με το διδακτικό έτος. Η έναρξη του διδακτικού έτους είναι από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι και τη λήξη του διδακτικού έτους, δηλαδή στις 30 Ιουνίου του 2021. Να αναφέρουμε πως η πρόσληψη των ανωτέρω θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 39 του ν.4722/2020. Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχουν τη δυνατότητα σε ενήλικες να φοιτήσουν για 18 μήνες σε συνολικά 2 κύκλους σπουδών, με την ολοκλήρωση των οποίων οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τίτλο σπουδών ισότιμο με το Απολυτήριο Γυμνασίου.

Ο βασικός πυρήνας του προγράμματος σπουδών συγκροτείται από το γλωσσικό, τον αριθμητικό, τον πληροφορικό, τον κοινωνικό, τον αγγλικό, τον περιβαλλοντικό και τον επιστημονικό γραμματισμό, όπως επίσης και την πολιτισμική και αισθητική αγωγή. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην απόκτηση βασικών προσόντων και στην ανάπτυξη προσωπικών δεξιοτήτων που ενισχύονται με συλλογικές δράσεις. Το πρόγραμμα σπουδών σε συνδυασμό με τις συμβουλευτικές υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού έχει ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των δυνατότητων των εκπαιδευόμενων για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments